Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Uruguaj zvíťazil v úvodnom dueli v C-skupine nad Ekvádorom

Luis Suarez (vpravo) z Uruguaja a jeho spoluhráč Gaston Pereiro sa tešia po vlastnom góle Artura Minu z Ekvádora v zápase C-skupiny 46. ročníka juhoamerického šampionátu Copa America 16. júna 2019 v brazílskom Belo Horizonte. Foto: TASR/AP

V stretnutí B-skupiny na Maracane remizoval Paraguaj s Katarom 2:2.

Sao Paulo 17. júna (TASR) - Futbalisti Uruguaja úspešne vstúpili do 46. ročníka Copa America, V úvodnom zápase v C-skupine zdolali Ekvádor presvedčivo 4:0. O osude stretnutia na štadióne v Brasilii rozhodli už v prvom polčase, keď si vypracovali trojgólový náskok. Ekvádorčania dohrávali od 24. minúty bez vylúčeného Joseho Quinterosa, ktorý najskôr dostal za úder lakťom do tváre Nicolasa Lodeira žltú kartu, no po rozhodnutí VAR musel ísť predčasne do kabín. "Víťazstvom sme urobili prvý dôležitý krok. V ďalšom priebehu turnaja sa budeme snažiť nadviazať na tento výkon," povedal strelec druhého uruguajského gólu Edinson Cavani.

"Po vylúčení Quinterosa sme mali na ihrisku viac priestoru a dominovali sme. Musíme ísť krok za krokom, ešte stále je čo zlepšovať," uviedol Lodeiro, ktorý v 6. minúte otvoril skóre. V závere prvého polčasu sa presadil Luis Suarez, konečne skóre stanovil vlastným gólom Arturo Mina.

Oscar Cardozo (vľavo) z Paraguaja sa teší po góle so spoluhráčom Miguelom Almironom v zápase B-skupiny na 46. ročníku juhoamerického šampionátu Copa America Paraguaj - Katar 16. júna 2019 v Riu de Janeiro.
Foto: TASR/AP


V stretnutí B-skupiny na Maracane remizoval Paraguaj s Katarom 2:2. Zverenci trénera Eduarda Berizza viedli po presných zásahoch Oscara Cardoza a Derlisa Gonzaleza 2:0, no úradujúcim ázijským šampiónom sa v premiérovom vystúpení na Cope podarilo vyrovnať. "Úvodný gól Kataru nám zobral vietor z plachiet. Stratili sme kontrolu nad stredom poľa a súper to využil. Remízu považujem za zaslúženú, v prvom polčase si Katar vypracoval viac šancí a mal loptu častejšie na kopačkách," priznal Berizzo.

Copa America


B-skupina

Rio de Janeiro

Paraguaj - Katar 2:2 (1:0)

Góly: 4. Cardozo (11 m), 55. González – 68. Alí, 76. Rojas


C-skupina

Brasilia


Uruguaj - Ekvádor 4:0 (3:0)

Góly: 6. Lodeiro, 33. Cavani, 45. Suárez, 78. Mina (vlaśtný), ČK: 24. Quinteros (Ekv.)