Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Šport

V Grécku budú môcť byť opäť diváci na tribúnach

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Akékoľvek použitie pyrotechniky, alebo hádzanie predmetov na trávnik bude znamenať, že ďalší zápas odohrajú domáci bez divákov.

Atény 7. februára (TASR) - Po takmer dvoch mesiacoch môžu byť od 13. februára na tribúne diváci v gréckej najvyššej futbalovej súťaži. Akékoľvek použitie pyrotechniky, alebo hádzanie predmetov na trávnik bude znamenať, že ďalší zápas odohrajú domáci bez divákov. Uviedol to námestník ministra kultúry zodpovedný za šport Giannis Vroutsis.

V decembri 2023 smrteľne zranili chuligáni policajta. Vláda po tomto incidente nariadila, aby sa všetky zápasy Superligy odohrávali za zatvorenými dverami po dobu najmenej dvoch mesiacov. Okrem toho musia byť od 7. marca na všetkých futbalových štadiónoch a basketbalových arénach najvyššej ligy nainštalované kamery s vysokým rozlíšením. Od 9. apríla budú mať fanúšikovia len elektronicky zaregistrované vstupenky.

Futbal, ale aj basketbal sú v Grécku už roky sužované násilnosťami pre spory medzi majiteľmi klubov a ďalšími podnikateľmi, ktorí vlastnia najvýznamnejšie tímy. Médiá ich obviňujú, že sú čiastočne zodpovední za nepokoje, pretože nevyvíjajú snahu o zlepšenie na priaznivcov svojich klubov. Polícii sa však podarilo dokázať aj to, že niektorí z fanúšikov mali prepojenia na zločinecké organizácie.