Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Šport

V Košiciach zavládlo po hokejovom finále obrovské sklamanie

Smutní hráči Košíc pre prehre v siedmom finále extraligy so Slovanom Bratislava. Foto: TASR/František Iván

Po piatom zápase v metropole východu začala rezonovať informácia, že viacero hráčov odíde do konkurenčného Slovana hrať KHL.

Košice 22. apríla (TASR) - Po skončení dramatickej finálovej série extraligovej play off medzi HC Košice a Slovanom Bratislava zavládol v domácej šatni obrovský smútok. Po majstrovskom hetriku prišla prehra s odvekým rivalom a medzi košickými hráčmi zavládlo obrovské sklamanie.

"Rozhodol jediný moment. Sedemdesiat zápasov človek zbytočne drel, takže sklamanie je o to väčšie. Musím povedať, že šiesty zápas v sérii sa nám vôbec nevydaril. Slovan nás prevalcoval úplne zaslúžene a predĺžil sériu. Bola to škoda, pretože v prvej tretine sme nemali žiadnu strelu a dali dva góly. Slovan si dal jeden sám a druhý bol taktiež nenápadný. Určite je škoda, že sme tam neodohrali lepší zápas. Do posledného duelu sme dali všetko a nikto nám nemôže nič vyčítať. Jednoducho rozhodla jedna chyba, no je to šport a stávajú sa aj horšie veci," skonštatoval pre TASR košický brankár Alexandr Hylák.

Ten odchytal na Slovensku premiérovú sezónu, ktorá má pre neho prívlastok strieborná. Český brankár sa v play off prezentoval výbornou formou a súperov neraz privádzal do zúfalstva. "Myslím si, že keď sa na to pozriem o týždeň, tak pre mňa osobne táto sezóna nebola zlá a odchytal som tu viac-menej všetko. Teraz sú to však ešte emócie, preto nechcem hodnotiť celú sezónu, ale iba posledný duel, ktorý pre nás skončil zle. Takže prevláda teraz sklamanie," zhodnotil svoje pôsobenie v slovenskej najvyššej súťaži Hylák.

Brankár Slovana Branislav Konrád inkasuje prvý gól v siedmom finále extraligy v Košiciach.
Foto: TASR/František Iván
Po piatom zápase v metropole východu začala čoraz viac rezonovať informácia, že Košice v tejto sezóne majstrovský titul neobhája a viacero hráčov odíde do konkurenčného Slovana hrať KHL. "Sú to špekulácie, nič o tom neviem, asi tak by som to okomentoval," dementoval tieto informácie pre TASR Vladimír Dravecký, ktorého meno bolo asi najviac skloňovaným v súvislosti so spomínaným odchodom.

Na otázku, či ho niekto kontaktoval odpovedal jednoducho, no razantne: "Nie," a zamyslene pokračoval: "Je to sklamanie, čo cítiť aj v šatni. Osobne môžem povedať a zaručiť sa za každého hráča, že sme víťazné typy. Veľmi nás mrzí, že sme prehrali a neobhájili po štvrtý raz zlato." Okrem Draveckého sa spomínajú aj ďalšie štyri mená.

Autorom posledného košického gólu bol v sezóne 2011/2012 útočník Richard Jenčík. Veľkú radosť z neho však nemal. "Gól nie je nič platný, keď sa nezískal titul. Čo mám z toho. Keby pomohol k víťazstvu, tak by som sa z neho tešil," povedal Jenčík, ktorý prekonal Konráda v 11. minúte v presilovke piatich proti trom: "Po troch tituloch som bol naučený vyhrávať, uvidíme ako dlho to bude bolieť."

Gólman Július Hudáček: Jedno oko plače, druhé sa smeje


Asi najväčšiu radosť po siedmom finálovom zápase extraligovej play off prežívala rodina hokejistu Libora Hudáčeka. Ten dvoma gólmi zabezpečil titul pre bratislavský Slovan a z tribúny košickej Steel arény ho okrem rodičov sledoval i starší brat - brankár Julo, ktorý v predchádzajúcom ročníku pôsobil v drese "oceliarov".

"Táto prehra Košíc asi bola pre mňa najmenej bolestivá, pretože brat dal gól, ktorým rozhodol. Jedno oko sa smialo, druhé plakalo, takže to bolo v pohode. Rodičia to videli naživo, no asi sú v druhej šatni ako som momentálne ja," uviedol pre TASR po siedmom finálovom zápase slovenský reprezentačný gólman Július Hudáček a dodal: "Toto vyvrcholenie sezóny pre našu rodinu asi ani krajšie nemohlo byť."

Hráč Slovana Bratislava Roman Kukumberg pred brankárom Košíc Alexandrom Hylákom.
Foto: TASR/František Iván
Brankár Södertälje SK sa momentálne pripravuje so slovenskou reprezentáciou a tréner Vladimír Vůjtek s ním predbežne počíta ako s trojkou pre blížiaci sa svetový šampionát vo Fínsku a Švédsku. "Viem, že pozícia trojky prischla mne, ale ja som veľmi rád, že môžem trénovať s takými hráčmi ako sú v tíme a nikdy neviem, že čo sa môže stať. Preto musím stále trénovať a byť pripravený. Ak tréner bude potrebovať tretieho gólmana, tak pevne verím, že zachytám dobre a pozíciu si obhájim," skonštatoval starší zo súrodeneckej dvojice, ktorý je spokojný s tým, že sa z druhej najvyššej švédskej hokejovej ligy dostal do nominácie na MS.

Hlavný tréner seniorskej reprezentácie SR Vůjtek sledoval siedme finále priamo v Steel aréne a predovšetkým adeptov na najcennejší dres. "Zápas ukázal, že to boli dvaja vyrovnaní súperi, duel došiel až do predĺženia a to je na hokeji krásne. Myslím si, že slovenský hokej na tom iba získal. Bol som tu ako nestranný divák a užíval si to. Sledoval som predovšetkým adeptov na reprezentačný dres a všetci ma milo prekvapili, hrali veľmi dobre," skonštatoval český lodivod, ktorý pre TASR priznal, že sa mu počas celej série páčil práve mladší brat Júliusa Hudáčeka, útočník Slovana Libor.

Hrdina Libor Hudáček: Snívalo sa mi,že som to rozhodol:


Tu bude player