Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Šport

V Nemecku budú súdiť policajta pre použitie služobnej zbrane po zápase

Ilustračné foto. Foto: TASR - Jakub Kotian

Pri incidente v auguste 2023 utrpelo šok aj niekoľko policajtov, ktorí sedeli v zásahovom vozidle so strelcom. Jedného zranil úlomok skla, keď guľka prešla oknom policajného auta.

Augsburg 25. januára (TASR) - Nemecká prokuratúra vzniesla obžalobu proti policajtovi, ktorý vlani po zápase Augsburgu s Mönchengladbachom (4:4) vystrelil zo služobnej zbrane. Obvinili ho z ublíženia na zdraví a poškodenia majetku.

Pri incidente v auguste 2023 utrpelo šok aj niekoľko policajtov, ktorí sedeli v zásahovom vozidle so strelcom. Jedného zranil úlomok skla, keď guľka prešla oknom policajného auta. Projektil napokon zasiahol autobus fanúšikov Gladbachu, ale nikto sa v ňom nezranil. Policajt podľa prokuratúry vystrelil "bez pochopiteľných dôvodov".

Niekoľko dní po incidente bavorské veliteľstvo poriadkovej polície oznámilo, že skupina okolo policajta sa pred incidentom kvôli horúčave poliala vodou. Nejasné však zostáva, prečo vtedy 27-ročný mladík schmatol zbraň a zaznel výstrel. Strelca po incidente suspendovali. Podľa trestného poriadku mu hrozí trest odňatia slobody na šesť mesiacov až desať rokov.