Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 13. máj 2024Meniny má Servác
< sekcia Šport

V Sao Paule chuligáni útočili strelnými zbraňami a granátmi

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Na následky strelného poranenia hlavy zomrel v nemocnici 21-ročný fanúšik.

Sao Paulo 26. marca (TASR) - Násilnosti medzi fanúšikmi brazílskych futbalových klubov Palmeiras a Corinhtians v Sao Paule si vyžiadali vážne zranenia piatich ľudí, pričom jeden z nich v nemocnici skonal vo veku 21 rokov na následky strelného poranenia hlavy.

K výtržnostiam došlo medzi chuligánmi pred nedeľňajším derby v Sao Paule a dva roky pred začiatkom svetového šampionátu. Brazílska polícia informovala, že okolo 500 fanúšikov Palmeirasu sprevádzala na mestský štadión Pacaembu, kde sa dostali do stretu s domácimi výtržníkmi, ktorí na nich zaútočili strelnými zbraňami, železnými tyčami a doma vyrobenými granátmi.

Podľa amatérskeho videozáznamu natočenom jedným zo svedkov tragickej udalosti došlo k pouličným bojom, pričom jeden z fanúšikov zostal krvácajúci ležať na zemi bez pomoci. Ako prví sa ho snažili zachrániť po skončení bojov policajt, ktorí ho odviezli do nemocnice.

Nikto nebol zatknutý. "Vojenská polícia sa ocitla medzi dvoma rozzúrenými gangmi, pričom minimálne hodinu boli ohrozené viaceré ľudské životy. Vojenská polícia nemala kam ustúpiť, čo nakoniec celej situácii a konfliktu pomohlo," vysvetlil desiatnik Adriano Lopomo.

K stretu a fyzickej konfrontácii fanúšikov oboch veľkoklubov z najväčšej juhoamerickej aglomerácie dochádza v podstate pravidelne na tom istom mieste. Polícia sa snaží tieto násilné aktivity potláčať, ale násilie sa zo štadiónov presunulo do okolitých lokalít. Minulý rok zabili fanúšikovia Palmeirasu priaznivca Corinthiansu.