Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

V Senici napriek vypadnutiu spokojnosť s pohárovým účinkovaním

Archívne foto FK Senica Foto: TASR/Pavel Neubauer

Senica sa v odvete proti APOEL-u uchýlila k nakopávaným loptám len v úvodnej štvrťhodine zápasu, pričom v ďalšom priebehu zaskočila súpera solídnou kombinačnou hrou.

Senica 27. júla (TASR) - Futbalisti FK Senica sa rozlúčili s účinkovaním v tohtoročnej edícii Európskej ligy domácou prehrou 0:1 s APOEL-om Nikózia v odvete 2. predkola. Napriek vypadnutiu sa po zápase najčastejšie skloňovalo slovo spokojnosť, keďže Záhoráci sa v súťaži nestratili a zohrali v nej viac než dôstojnú úlohu.

Konečnú vystavil zverencom českého trénera Zdenka Psotku cyperský klub, ktorý postúpil v súčte oboch zápasov po výsledku 3:0. Seničania predtým vyradili MTK Budapešť a kvalitné výkony zopakovali aj v dueloch s jasným favoritom, štvrťfinalistom vlaňajšieho ročníka Ligy majstrov.

"Hráčom ďakujem za predvedené výkony nielen v tomto zápase, ale i v ostatných dueloch tohtoročnej edície Európskej ligy. Som na nich hrdý. V súťaži sme sa odprezentovali veľmi dobrými výkonmi. Žreb nám prisúdil najsilnejšieho možného súpera, no myslím si, že hanbu sme v pohárovej Európe neurobili a naopak zanechali dobrý dojem. Najväčším zadosťučinením bol pre nás potlesk tribún po záverečnom hvizde rozhodcu. Už sa však treba naplno sústrediť na domácu súťaž, kde nám chýbajú body i patričné výkony. Potrebujeme dotrénovať a nacvičiť mnoho vecí tak, aby sa hráči zohrali," bilancoval Psotka.

Senica sa v odvete proti APOEL-u uchýlila k nakopávaným loptám len v úvodnej štvrťhodine zápasu, pričom v ďalšom priebehu zaskočila súpera solídnou kombinačnou hrou. "Do hráčov chceme dostať práve tento kombinačný futbal, dostávať sa do útoku rýchlymi krátkymi prihrávkami. Celé je to o sebavedomí a kvalite. V úvode sa niektorí hráči báli kombinovať, treba však spomenúť aj kvalitu súperovej defenzívy. Dlhými prihrávkami sme nič nezmohli, no hráči postupom času nabrali sebavedomie a hneď to vyzeralo lepšie. Aby sme to však zvládali k úplnej spokojnosti, máme pred sebou ešte dlhú cestu," dodal.

Výraznou postavou odvetného duelu bol obranca Matej Krajčík, ktorý popri plnení si defenzívnych úloh účinne podporoval aj ofenzívu.

"Môžeme byť spokojní. Prioritou bolo prejsť cez prvé predkolo. Chlapci doma predviedli heroický výkon, keď museli otáčať nepriaznivý stav, aby sme vôbec postúpili a mohli sa stretnúť s APOEL-om. Po takej krátkej a špecifickej príprave si za to chalani zaslúžia absolutórium. Druhé predkolo bolo akýsi bonus. Samozrejme, všetci sme verili, že stať sa môže všeličo. Smútiť však nemusíme, naopak na tento výkon je potrebné nadviazať v domácej súťaži," uviedol 34-ročný zadák, ktorého mrzela len nepriazeň osudu pri žrebe: "Bol k nám nemilosrdný. Vieme, kto by nás čakal v treťom predkole. Nórsky Aalesunds by bol zrejme prijateľnejší súper než prví dvaja, ktorým sme čelili. Mohli sme sa pobiť o ďalšie kolá, žiaľ, nestalo sa tak. Nevadí, čaká nás desať mesiacov tvrdej práce, aby sme si mohli zahrať pohárovú súťaž aj o rok."