Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Šport

Valovič bude trénerom Slovana do konca kalendárneho roka

Brífing s s dočasným trénerom Slovana Bratislava Jozefom Valovičom 30. júla 2013 v Bratislave. Foto: TASR/Michal Svítok

"Áno, je to pravda. Nedávno som podpísal so Slovanom kontrakt do konca kalendárneho roka. Momentálne je trénerská zmluva na futbalovom zväze kvôli registrácii," cituje Šport Jozefa Valoviča.

Bratislava 30. augusta (TASR) - Jozef Valovič zostáva trénerom futbalového Slovana Bratislava do konca kalendárneho roku. Informáciu prinieslo piatkové vydanie denníka Šport, ktorému to potvrdil aj Valovič. Práve jeho vedenie po 2. kole dočasne poverilo spolu s Jozefom Kontírom vedením mužstva po odvolanom Samuelovi Slovákovi. K nim ešte navyše pribudol aj Dušan Galis, ako poradca.

"Áno, je to pravda. Nedávno som podpísal so Slovanom kontrakt do konca kalendárneho roka. Momentálne je trénerská zmluva na futbalovom zväze kvôli registrácii," cituje Šport Jozefa Valoviča.

Dôvody tohto kroku vysvetlil viceprezident Slovana Petr Kašpar tým, že vo funkcii dočasného trénera môže kouč vystupovať maximálne tri kolá. "A niekto predsa musí viesť mužstvo. Jozef Valovič je zamestnancom klubu, Slovanu to pod jeho taktovkou išlo, darilo sa, takže akurát prešiel v klube na inú funkciu," povedal P. Kašpar.

Zároveň však potvrdil, že otázka hľadania nového trénera je pre klub stále aktuálnou. "Tieto veci riešime momentálne tak, že sondujeme trh," zdôraznil Petr Kašpar a na margo Dušana Galisa dodal: "Samozrejme, že sme ho prehovárali. Napokon on sám sa vyjadril, že Slovan je jeho srdcovkou. Funkciu vykonával bezplatne, práve on bol zodpovedný za výsledky. Vládla s nimi spokojnosť, veď z poltucta zápasov, vrátane posledného pohárového, sme zaznamenali päť víťazstiev. Pravda, vracia sa do parlamentu, takže všetky záležitosti si musí skĺbiť on. Jeho pôsobenie v pozícii poradcu Slovana tak zostáva otvorené."

Viceprezident Slovana na záver potvrdil, že v prípade Valovičovej úspešnosti, by pri mužstve mohol aj zostať. "Keď to pôjde, nie je žiadny problém. Pravda, môže nastať aj opačný prípad, že by to nepotiahol ani do konca jesene. My sa predsa musíme výhľadovo pozerať aj do budúcnosti," povedal pre Šport Petr Kašpar.