Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Varela sa nechal tetovať napriek zákazu klubu, vo Frankfurte skončil

Ilustračná fotografia. Foto: TASR

Vedenie frankfurtského klubu ho za správanie, ktoré označilo za sebecké a v rozpore s tímovými pravidlami, suspendovalo.

Frankfurt 24. mája (TASR) - Uruguajský futbalista Guillermo Varela sa dostal do problémov kvôli tetovaniu. Kmeňový hráč Manchestru United, ktorý hosťuje v Eintrachte Frankfurt, si nechal potetovať pravé predlaktie aj napriek zákazu od klubu. Ozdoba na tele sa mu zapálila a z toho dôvodu nemôže nastúpiť v sobotňajšom finále Nemeckého pohára, v ktorom Eintracht nastúpi proti Borussii Dortmund.

Vedenie frankfurtského klubu ho za správanie, ktoré označilo za sebecké a v rozpore s tímovými pravidlami, suspendovalo. "Od trénera Nika Kovača dostal čo sa týka tetovania jasný zákaz. Tetovanie sa mu zapálilo a v sobotu nemôže hrať. Jeho správanie považujeme za sebecké a navyše také, ktoré poškodilo celý tím," uviedol športový riaditeľ Eintrachtu Fredi Bobič.

Zásluhou svojho činu sa Varelovo angažmán vo Frankfurte skončilo. Hosťovanie mu vyprší 30. júna a Bobič potvrdil, že o jeho služby už nemajú v klube záujem. "Klub nemôže a nechce tolerovať takéto správanie. Jeho pôsobenie u nás sa skončilo. Mali sme záujem o predĺženie hosťovania, ale to je už minulosť. Okrem suspendácie ho čaká aj finančná pokuta," dodal Bobič.

Finále Nemeckého pohára Eintracht Frankfurt - Borussia Dortmund je na programe v sobotu 27. mája o 20.00 h na Olympijskom štadióne v Berlíne.