Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Vettel sa ospravedlnil tímu, s Webberom si podali ruky

Sebastian Vettel (vpravo) a Mark Webber (vľavo) Foto: TASR/AP

Nemecký jazdec v závere nedeľňajších pretekov nerešpektoval nariadenie tímu, predbehol Austrálčana a pripísal si prvé víťazstvo v sezóne.

Londýn 28. marca (TASR) - Úradujúci trojnásobný majster sveta F1 Sebastian Vettel sa osobne ospravedlnil kolegovi Markovi Webberovi a všetkým členom stajne Red Bull za svoje počínanie na Veľkej cene Malajzie. Nemecký jazdec v závere nedeľňajších pretekov nerešpektoval nariadenie tímu, predbehol Austrálčana a pripísal si prvé víťazstvo v sezóne.

"Povedal, že nemôže vrátiť čas späť. Akceptoval, že to, čo urobil, bolo nesprávne," uviedol na adresu Vettela šéf "červených býkov" Christian Horner, ktorého citovala agentúra Reuters. Dvadsaťpäťročný šampión navštívil v utorok továreň v Milton Keynes, kde pred celým tímom vyjadril ľútosť nad svojím konaním a osobne sa ospravedlnil každému jednému zamestnancovi.

Vettel sa takisto ospravedlnil Webberovi, s ktorým si vraj už všetko vysvetlil. Nemec priznal, že urobil chybu a podali si s kolegom ruky na znak zmierenia. "Sebastian si uvedomuje, že je súčasťou tohto tímu a aby mohol útočiť na majstrovské tituly, podporuje jeho plnú podporu," dodal Horner.