Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

VIDEO:Na Tour de France prerušili etapu, slzný plyn zasiahol aj Sagana

Vedúci pretekár priebežného poradia cyklistických pretekov Tour den France Brit Geraint Thomas z tímu Sky čaká spolu s ostatnými cyklistami na ceste po tom, čo 16. etapu Tour de France prerušil štrajk farmárov v utorok 24. júla 2018. Foto: TASR/AP

Pelotón úplne zastavil, pričom niektorí cyklisti si vyplachovali oči a vyhľadali lekársku pomoc.

Bratislava 24. júla (Teraz.sk/TASR) - Utorkovú šestnástu etapu na cyklistických pretekoch Tour de France prerušil štrajk farmárov. Na trati so štartom v Carcassonne a cieľom v Bagnores-de-Luchon (218 km) museli jazdci zastaviť na 188. kilometri pred cieľom.

Podľa informácií televíznej stanice Eurosport sa skupina farmárov snažila zamedziť cestu balíkmi slamy, upokojiť sa ich snažila polícia. Pelotón úplne zastavil, pričom niektorí cyklisti si vyplachovali oči a vyhľadali lekársku pomoc. Zasiahol ich slzný plyn, ktorý polícia použila proti demonštrujúcim.

"Očné kvapky museli použiť majster sveta Peter Sagan, líder poradia Geraint Thomas a štvornásobný šampión podujatia Chris Froome," informuje agentúra AP. Po pätnásťminútovej pauze sa pelotón pohol, v etape pokračoval aj Sagan.

"Iba som zacítil, ako ma páli v krku a nose. Oči potom neskôr. Našťastie to trvalo iba chvíľku,"
cituje agentúra AP slová Frooma.

"Nechceme uzavrieť jazdcov na futbalovom ihrisku, alebo tenisovom kurte. Ľudia by nemali blokovať cestu bez ohľadu na to, za čo bojujú," reagoval riaditeľ pretekov Christian Prudhomme.

Líder priebežného poradia Geraint Thomas sa necíti ohrozený: "Je to ťažké, keď ste na otvorenej ceste. Všetci robia najlepšie ako vedia a dúfam, že sa dokážu správať a nechajú nás pretekať."