Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 10. máj 2024Meniny má Viktória
< sekcia Šport

Vingegaard a Van Aert nechýbajú v nominácii Jumbo-Visma na T´dF

Dánsky cyklista Jonas Vingegaard z tímu Jumbo-Visma víťazí v 18. etape 109. ročníka Tour de France v Hautacame vo štvrtok 21. júla 2022. Foto: TASR/AP

Dánsky cyklista sa bude usilovať o žltý a jeho tímový kolega Belgičan Wout Van Aert o obhajobu zeleného dresu pre najlepšieho špurtéra. .

Paríž 26. júna (TASR) - Obhajca vlaňajšieho titulu Jonas Vingegaard nechýba v nominácii tímu Jumbo-Visma na blížiace sa preteky Tour de France. Dánsky cyklista sa bude usilovať o žltý a jeho tímový kolega Belgičan Wout Van Aert o obhajobu zeleného dresu pre najlepšieho špurtéra. Informovala o tom agentúra AFP.

Vingegaard sa bude môcť spoľahnúť na piatich kolegov, ktorí mu pomohli vlani k celkovému triumfu na slávnych pretekoch. Okrem Van Aerta sú to Christophe Laporte, Tiesj Benoot, Sepp Kuss a Nathan Van Hooydonck. V zostave Jumbo-Visma absentujú zo zvučných mien dve. Slovinec Primož Roglič uprednostnil po triumfe na Giro d´Italia odpočinok a Steven Kruiswijk utrpel po tvrdom páde na Criterium du Dauphine fraktúru panvy a kľúčnej kosti.

Jazdci Jumbo-Visma vyhrali na vlaňajšej Tour šesť etáp. "Minuloročné úspechy prevýšili naše očakávania. Ani v najdivokejších snoch sme nedúfali, že vyhráme toľko etáp a navyše budeme mať vo svojom strede víťaza pretekov i najlepšieho špurtéra. Latka je nastavená vysoko, aj tento rok chceme priniesť žltý dres do Paríža," vyhlásil športový riaditeľ tímu Merijn Zeeman.

Úvodná etapa Tour de France je na programe v sobotu 1. júla, podujatie vyvrcholí 23. júla.