Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Šport

Višňovský cestuje na Slovensko, vynechá dva zápasy Islanders

Ľubomír Višňovský Foto: TASR/Pavel Neubauer

Slovenský hokejista Ľubomír Višňovský mieri domov za svojím kamarátom Jánom Danišom, ktorý prišiel o 13-ročného syna po páde vrtuľníka do Váhu.

New York 5. marca (TASR) - Slovenský hokejový obranca Ľubomír Višňovský sa na pár dní z osobných dôvodov vrátil na Slovensko a vynechá najbližšie dva duely NY Islanders v NHL. Informácie zámorských médií potvrdil v utorok večer aj portál pluska.sk.

Višňovského dobrý kamarát a automobilový pretekár Ján Daniš prežíva rodinnú tragédiu, keď sa ním pilotovaný vrtuľník v nedeľu zrútil do Váhu a v troskách zahynul jeho 13-ročný syn. Višňovský mu chce v ťažkej chvíli pomôcť a v klube si preto vybavil niekoľko dní voľna. Do zámoria by sa mal vrátiť v závere tohto týždňa.

"Je to môj kamarát a považujem za samozrejmé, že ho podporím aj v týchto ťažkých dňoch. Keď som sa dozvedel o strašnej tragédii, okamžite som sa vrátil na Slovensko. Zostanem tu niekoľko dní," prezradil Višňovský pre pluska.sk.

Višňovský nenastúpi na zápasy "ostrovanov" v utorok proti Montrealu a vo štvrtok proti NY Rangers. V dvanástich dueloch v tejto sezóne NHL si pripísal jeden gól a päť asistencií, v zostave ho zatiaľ nahradí Čech Radek Martínek.