Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Šport

Košické vodné pólistky idú do Euroligy pokorne, Tóth: Dobrý každý bod

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Vodné pólistky ŠK Olympia Košice sa v prestížnej súťaži predstavia prvýkrát a proti družstvám zvučného mena nastúpia s reálnymi cieľmi.

Košice 22. januára (TASR) - S cieľom získať skúsenosti a dôstojne reprezentovať klub i Slovensko nastúpia vodné pólistky ŠK Olympia Košice na turnaj euroligovej B-skupiny. V prestížnej súťaži sa predstavia prvýkrát a proti družstvám zvučného mena nastúpia s reálnymi cieľmi.

"Za každý bod budeme šťastní. Nervozita však nebude na našej strane, ale na strane súperiek. Psychika určite urobí svoje," predpovedal manažér tímu Ľubomír Tóth. Na turnaji sa od štvrtka do nedele prestaví 5 družstiev, z ktorých 2 najlepšie postúpia do ďalšej fázy. Euroliga vyvrcholí turnajom Final four.

Košičanky sa na domáci turnaj dôsledne pripravovali. Vítanou previerkou bol nedávny domáci trojkráľový turnaj. Hráčky i tréneri si však uvedomujú, že súťažná euroligová konfrontácia bude silnejšia káva. "Na naše šance sa pozerám triezvo. Nastúpime proti vyspelým družstvám, ktoré majú obrovskú kvalitu. Asi nemôžeme pomýšľať na postup, to si treba povedať otvorene. Pôjde však o získavanie cenných skúseností a dôstojné reprezentovanie Slovenska. Želám si, aby si každá naša hráčka mohla po turnaji povedať, že na ňom vydala zo seba maximum," netajil tréner ŠK Olympia Košice Szabolcs Eschwig-Hajts.

Jeho zverenky vítajú silnú konfrontáciu na najvyššej úrovni, zvlášť v domácom prostredí. "Príprava na turnaj bola náročná, no bolo to potrebné, aby sme čo najlepšie zvládli ťažké zápasy. Už sa na ne aj tešíme, ale zároveň máme aj rešpekt. Nastúpime proti silným súperkám, proti ktorým nehrávame každý deň a budeme sa mať od nich čo naučiť," poznamenala kapitánka Janka Kurucová.

Turnaj sa uskutoční pod organizačnou taktovkou ŠK Olympia Košice. Košický klub organizoval už viacero turnajov, avšak žiadny z predošlých nemal euroligový význam. "Dlhé roky chýbala na Slovensku náročná konfrontácia vo vodnom póle. My sa tešíme, že sa nám niečo takéto podarilo dosiahnuť. Chceli sme do Košíc pritiahnuť svetovú špičku nielen pre divákov, ale aj pre všetkých súčasných či minulých činovníkov v košickom vodnom póle, ktorí si to za svoj prínos zaslúžia," uviedol prezident ŠK Olympia Košice Peter Franko. Organizátori avizovali, že mestská plaváreň bude pripravená na úrovni, na akej ešte v minulosti nebola. S prípravou prestížneho podujatia boli spojené aj úskalia, o ktorých organizátori dovtedy netušili. "Novinkou boli pre nás napríklad požiadavky televízneho vysielania. Museli sme dodržať rôzne predpisy, ktoré sú nevyhnutné pre televízny prenos. Diváci budú môcť vidieť tento turnaj na stanici Aréna Šport, ale aj cez euroligový stream," prezradil manažér Olympie Ľubomír Tóth.

Okrem silnej konfrontácie sa organizátori tešia aj na príchod významných vodnopólových funkcionárov, ale aj trénerov z rôznych európskych klubov. "Verím, že všetko je pripravené tak, aby sme spravili dobré meno vodnému pólu a slovenskému športu. Je to prvýkrát čo vstupujeme do takejto prestížnej súťaže. Ideme zbierať skúsenosti, na ktorých budeme v budúcnosti stavať. Verím, že to tak vnímajú aj hráčky. Pre mnohé z nich to bude vrchol doterajšej kariéry," dodal Ľubomír Tóth.

Program turnaja B-skupiny v Košiciach:


Štvrtok, 24. januára:

18.00 Dunaújváros FVE (Maď.) - Rapallo Pallanuoto (Tal.)
19.30 CN Sabadell (Šp.) - ŠK Olympia Košice

Piatok, 25. januára:

10.00 Rapallo Pallanuoto - CN Sabadell
11.30 Dunaújváros FVE - Vouliagmeni NC (Gréc.)
18.00 CN Sabadell - Dunaújváros FVE
19.30 Vouliagmeni NC - ŠK Olympia Košice

Sobota, 26. januára:

18.00 Vouliagmeni NC - CN Sabadell
19.30 ŠK Olympia Košice - Rapallo Pallanuoto

Nedeľa, 27. januára:

10.00 Rapallo Pallanuoto - Vouliagmeni NC
11.30 ŠK Olympia Košice - Dunaújváros FVE