Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 18. máj 2024Meniny má Viola
< sekcia Šport

VIDEO: Slovenskí reprezentanti vo vodnom póle zvíťazili nad Rumunskom

Na snímke slovenskí vodnopóloví reprezentanti pred zápasom A-skupiny Svetovej ligy vo vodnom póle Slovensko – Rumunsko v Košiciach 14. marca 2017. Foto: TASR – Milan Kapusta

Slováci sa so Svetovou ligou rozlúčia zápasom v Srbsku, ktorý je na programe 11. apríla.

Košice 14. marca (TASR) - Slovenskí reprezentanti vo vodnom póle zvíťazili vo svojom piatom zápase v A-skupine Svetovej ligy nad Rumunskom 6:5. Zverenci trénera Petra Nižného si víťazstvom upevnili priebežnú druhú priečku. Slováci sa so Svetovou ligou rozlúčia zápasom v Srbsku, ktorý je na programe 11. apríla.



Svetová liga, A-skupina:

Slovensko - Rumunsko 6:5 (3:2, 2:2, 1:1, 0:0)
Góly SR: Kolárik, Úradník, Bielik, Marek Tkáč, Zaťovič, Mitruk

Zostava SR: Hoferica, Balogh - Zaťovič, Vidumanský, Furman, Michal Úradník, M. Molnár, Maroš Tkáč, Marek Tkáč, Bielik, Mitruk, Kolárik


Lepší vstup do zápasu mali Rumuni, ktorí po góle Ghibana viedli 1:0. Slováci však ešte do konca prvej štvrtiny otočili skóre vo svoj prospech, keď sa postupne presadili Kolárik, Úradník a Bielik. Domáci reprezentanti odskočili v druhej štvrtine na rozdiel troch gólov (5:2), no hostia dokázali skorigovať na 5:4. Slováci si udržiavali tesný náskok a pred záverečnou časťou viedli 6:5. V poslednej osemminútovke už diváci gól nevideli a tak si Slováci pripísali cenné víťazstvo.



Hlasy:

Peter Nižný, tréner SR: "Veľká vďaka chalanom za dnešný výkon. Výborne sme hrali najmä v obrane, horšie to už bolo v útoku. Žiaľ, bez centrov sa hrá ťažko. Základom víťazstva bola obrana. Očakával som, že v zápase padne málo gólov. Keď nemáte hrotových útočníkov, tak musíte iba brániť a hrať na čas. Hoci sa nám to niekedy vymklo z rúk a strieľali sme príliš skoro, tak sme to dokázali zvládnuť."

Juraj Zaťovič, kapitán SR: "Potvrdilo sa to, čo som tvrdil pred zápasom. Víťazom zápasu bol ten, kto ukázal väčšie srdce a vôľu po víťazstve. Som veľmi šťastný, že sa nám to podarilo. Ťažko sa nám v útoku presadzovalo, keďže sme hrali bez dvoch centrov. Snažili sme sa to kompenzovať väčším pohybom a umnou hrou v útoku. Trpezlivou hrou sme sa napokon dopracovali k víťazstvu 6:5."