Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Šport

Volejbalista Vigor Bovolenta skolaboval počas zápasu a hneď zomrel

Foto: TASR/AP

Bývalý taliansky volejbalový reprezentan skolaboval v sobotu večer na hracej ploche počas duelu Serie B2 medzi jeho klubom Volley Forli a domácim Lube Macerata.

Rím 25. marca (TASR) – Bývalý taliansky volejbalový reprezentant Vigor Bovolenta zomrel po tom, ako počas stretnutia štvrtej najvyššej súťaže utrpel srdcovú príhodu. V nedeľu o tom informovalo vedenie Talianskej volejbalovej federácie.

Bovolenta skolaboval v sobotu večer na hracej ploche počas duelu Serie B2 medzi jeho klubom Volley Forli a domácim Lube Macerata. Pokusy lekárov o jeho resuscitáciu zlyhali a krátko po prevoze do nemocnice ho vyhlásili za mŕtveho. Budúci mesiac by sa dožil 38 rokov.

Talian sa v priebehu stretnutia sťažoval spoluhráčom, že sa mu točí hlava a tesne pred kolapsom sa držal za hrudník. Bovolenta bol súčasťou talianskeho tímu na olympijských hrách 1996 v Atlante, kde Taliansko získalo striebornú medailu.

V krátkom časovom období ide už o ďalší prípad skolabovania počas športovej udalosti. Pred týždňom odpadol počas ýápasu FA Cupu medzi Tottenhamom Hotspur a Boltonom Wanderers stredopoliar Boltonu Fabrice Muamba. Ten v súčasnosti leží v nemocnici a pomaly sa zotavuje z infarktu.