Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Šport

Volejbalistky Slávie porazili Doprastav, stav série znížili na 1:2

Na snímke radosť volejbalistiek Slávia UK Bratislava z výhry v 3. finálovom zápase volejbalovej extraligy žien medzi Doprastav Bratislava - VK Slávia EU Bratislava 25. apríla 2012 v Bratislave. Foto: TASR/Martin Baumann

Finálová séria extraligy žien vo volejbale tak pokračuje štvrtým zápasom v piatok 27. apríla o 17.00 h v hale Mladosť na palubovke Slávie.

Bratislava 25. apríla (TASR) - Volejbalistky Slávie EU Bratislava vyhrali v treťom finálovom zápase extraligy žien na palubovke Doprastavu Bratislava 3:1 a znížili stav série hranej na tri víťazstvá na 1:2. Finálová séria tak pokračuje štvrtým zápasom v piatok 27. apríla o 17.00 h v hale Mladosť na palubovke Slávie.


Lepšie vstúpili do zápasu podľa informácii portálu SVF.sk domáce volejbalistky, ktoré viedli 2:0. Slávia však po horšom úvode zlepšila príjem a pri podaní smečiarky Kuciakovej sa dostala do vedenia 7:2. Slávistky s vedomím, že už nemajú čo stratiť pokračovali v oduševnenom výkone a po presnom útoku Golitkovej po čiare viedli už 11:5. Obe družstvá potom zbierali bod po bode, Slávistkám sa darilo udržiavať päťbodový náskok a na druhom technickom timeoute viedli 16:11. Oba tímy kazili v tejto pasáži veľa podaní. Doprastav potom znížil po bloku Pencovej na 17:19 a následne po aute striedajúcej Kriškovej bolo už len o bod - 18:19. Lenže Slávie zásluhou dvoch tvrdých útokov blokárky Kóšovej opäť odskočila na tri body a priblížila sa k zisku prvého setu - 18:21. Time Doprastav. Domáce sa nevzdávali a znížili na 21:22. Dôležitý bod získala Golitková, keď vytĺkla bloky Doprastavu a Kóšová zabezpečila blokom prvý setbal pre Sláviu - 21:24. Prvý set ukončila úspešným útokom Salanciová a Slávia ho vyhrala 25:22.

Finále play off - 3. zápas:

VK Doprastav Bratislava - Slávia EU Bratislava 1:3 (-22, 22, -19, -19)

118 minút, rozhodovali: Dovičovič, Fatrdla, 400 divákov.

/stav série 2:1/

Doprastav: Jelínková, Palgutová, Crkoňová, Pencová, Rojková, Hensonová, libero Valachová (Šmitalová, B. Koseková, Drobňáková, Vargová).

Slávia: Smataníková, Golitková, Kuciaková, E. Salanciová, Kóšová, Herelová, libero Hinzellerová (Krišková, Rákošová, Mitrengová, Svatošová).



Do druhého setu vstúpil lepšie Doprastav, ktorý viedol 3:0 a po útoku Palgutovej spoza hlavy 6:2. Na prvom technickom timeoute viedli domáce 8:4, keď nevyšiel útok blokárke Herelovej. Slávia však znížila po bloku Kuciakovej a neúspešnom útoku Rojkovej na 8:9 a trénerka domácich si vyžiadala oddychový čas. Slávia ožila a po Herelovej ese už viedla 12:10 a po Golitkovej bloku už 15:12. Domáce stratili istotu a po chybe na príjme zaklincovala Kóšová ďalší bod - 13:17. Doprastav sa nakopol blokom Crkoňovej a potom po dvoch chybách Slávie bolo vyrovnané 17:17. Time Slávia. Hosťujúce hráčky získali v koncovke opäť brejk, keď Golitková narobila servisom problémy a akciu dokončila Salanciová - 18:20. Time Doprastav. Domáce esom Hensonovej vyrovnali na 20:20 a boj o dôležitý druhý set pokračoval. Slávia sa nepresadila a po následnom útoku Pencovej domáce po dlhom čase viedli - 22:21. Potom dala esom Crkoňová a Doprastav bol bližšie k zisku setu - 23:21. Doprastav po bloku Pencovej vyhral druhý set 25:22 a začínalo sa odznova.



Do tretieho setu nastúpil Doprastav tak ako končil druhý s Kosekovou na nahrávke. Domáce viedli 5:3 a 6:4, ale po ese Salanciovej viedla Slávia na prvom technickom timeoute 8:6. Po krásnom útoku Salanciovej z doskoku vyhrávali hosťky už 10:6 a Rojkovú vymenila v domácom drese Drobňáková. Doprastav znížil pri Crkoňovej servise na 9:10 a tréner Hančík si vyžiadal timeout. Finálová dráma vo výbornej atmosfére pokračovala. Zápas sledoval priamo v hale PKO aj reprezentačný tréner Miroslav Čada. Slávia výborne bránila a presadzovala sa z kontier. Po jednej z nich zásluhou Kuciakovej viedla už 14:10 a keď dala eso výborne hrajúca Kuciaková bolo už 16:11 pre Sláviu. Hosťujúce hráčky boli na koni a prialo im aj šťastie. Kuciaková chytila loptu v poli tak, že padla na stranu Doprastavu - 11:18. Po spornej lopte vyhrávala Slávia už 20:11 a smerovala za ziskom tretieho setu. Doprastav však bojoval a znížil na 17:22. Na zvrat to však nestačilo. Tretí set ukončila Krišková, Slávia ho vyhrala 25:19 a dostala sa do vedenia 2:1.

Slávia vstúpila lepšie do štvrtého setu, keď viedla 8:5, ale domáca blokárka Šmitalová vyrovnala na 9:9 a po jej bode z podania Doprastav viedol 11:10. Potom však dala eso nahrávačka EU Smataníková, Kuciaková vytĺkla bloky a hosťky viedli 14:11. Doprastav blokom Crkoňovej znížil na 14:15. Slávia však nechcela koniec sezóny a zásluhou Herelovej získala opäť náskok troch bodov - 18:15. Doprastav sa trápil a nevedel zastaviť rozbehnutého súpera. Slávia viedla už 22:17 a smerovala za víťazstvom. Doprastav však znížil na 19:22 a tréner Slávie si zobral timeout. Ten však Slávistky nezastavil, zverenkyne trénera Hančíka vyhrali štvrtý set 25:19, celý zápas 3:1 a znížili stav finálovej série na 1:2.

Hlasy po zápase:



Eva Koseková, trénerka Doprastavu: "Začali sme nervózne. Slávia išla naplno, nemala čo stratiť. Rozdiel bol dnes v útoku hlavne po obrane. Slávia vychytala ťažké lopty a následne ich zložili. My sme sa v útoku trápili. Keď sa nedarilo, tak sme robili zmeny v zostave, ale nepodarilo sa nám navodiť zmenu. Séria pokračuje v piatok na Slávii, stále sme o krok bližšie k titulu a urobíme všetko pre to, aby sme ukončili sériu v Mladosti."

Tu bude player


Martin Hančík, tréner Slávie: "Hrali sme uvoľnenejšie ako Doprastav. Potvrdilo sa, že urobiť posledný krok býva naozaj najťažšie, my sme to súperkám dnes nedovolili. Dievčatá veľmi bojovali. Vychádzal nám protiútok stredom siete aj obrana. Verím, že doma stav série vyrovnáme."

Tu bude player