Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

WIMBLEDON: Takto reagujú svetové médiá na triumf Novaka Djokoviča

Srbský tenista Novak Djokovič, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Srbský tenista Novak Djokovič sa stal piatykrát v kariére víťazom wimbledonskej dvojhry a získal 16. grandslamový titul.

Wimbledon 15. júla (TASR) - Ohlasy svetových médií na triumf srbského tenistu Novaka Djokoviča vo finále wimbledonskej dvojhry:

Zurnal.rs (Srb.): "História, história, história! Novak Djokovič triumfoval v najdlhšom finále histórie a je prvý po 71 rokoch, komu sa podarilo vyhrať, keď odvrátil dva mečbaly."

Kurir.rs (Srb.): "Novak Djokovič je tenisový mimozemšťan! Vo finále Wimbledonu čelil 'neprekonateľnej úlohe', no nakoniec dokázal zdolať Rogera Federera. Bolo to epické finále plné emócií."

ESPN (USA): "Novak Djokovič zdolal Rogera Federera v epickom päťsetovom finále a získal piaty titul. Ako prvý muž od roku 1948 dokázal odvrátiť dva mečbaly a stal sa víťazom."

La Gazzeta dello Sport (Tal.): "Djokovičov 16. grandslamový titul prišiel po nezabudnuteľnom finále, ale poznačilo ho niekoľko chýb Federera v kľúčových pasážach zápasu."

BBC (V. Brit.): "Každý, kto by sa pozrel iba na štatistiky tohto zápasu, by nechápal, ako mohol vyhrať Djokovič. Federer bol lepší v bodoch z prvého podania, víťazných úderoch, esách, využitých brejkbaloch, víťazných hrách i loptičkách."

L'Equipe (Fr.): "Boli proti nemu diváci, no Djokovičovi sa v najdlhšom finále histórie podarilo vystúpiť na vrchol. V nezabudnuteľnom zápase zdolal Rogera Federera a získal svoj piaty titul."

idnes.cz (ČR): "Epochálne finále vo Wimbledone. Djokovič v dráme zdolal Federera. Poriadne sa nadrel, bol kúsok od vyradenia, ale nakoniec to dokázal."

Blick.ch (Švaj.): "Šialenstvo! Roger Federer stratil dva mečbaly a v epickom päťsetovom finále prehral s Novakom Djokovičom."

Sport.ch (Švaj.): "To bola ale dráma. To bolo divadlo. A trpký koniec pre Rogera Federera. V piatich setoch finále Wimbledonu ho nakoniec zdolal Novak Djokovič."