Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Šport

WIMBLEDON: Polášek s Dodigom neuspeli v semifinále štvorhry

Filip Polášek, archívna snímka. Foto: TASR/Dušan Hein

Napriek prehre dosiahol Polášek na tráve All England Clubu životný úspech.

Wimbledon 11. júla (TASR) - Slovenský tenista Filip Polášek s Chorvátom Ivanom Dodigom neuspeli v semifinále štvorhry na grandslamovom turnaji vo Wimbledone. Francúzskemu páru Nicolas Mahut, Edouard Roger Vasselin nasadenému ako číslo osem podľahli 2:6, 6:7 (7), 6:7 (2). Napriek prehre dosiahol Polášek na tráve All England Clubu životný úspech.

Ako prvý slovenský mužský zástupca postúpil vo wimbledonskom debli medzi elitné kvarteto. Jeho doterajším grandslamovým maximom bolo štvrťfinále na US Open po boku Rakúšana Juliana Knowleho z roku 2012.

Poláškov výsledok je o to cennejší, že iba vlani sa vrátil do turnajového kolotoča po päťročnej prestávke. V onlajn vydaní svetového deblového rebríčka figuruje na 42. mieste. Z tretieho grandslamu sezóny si s Dodigom odnášajú spoločnú prémiu 135 000 libier.

Slovensko-chorvátskemu tandemu vôbec nevyšiel úvod semifinálového zápasu. Dodig i Polášek stratili podanie a Francúzi si v prvom sete vybudovali rozhodujúci náskok 4:0. V druhom dejstve si všetci aktéri držali servis a tak rozhodol až tajbrejk, v ktorom videli diváci výborný tenis. V skrátenej hre viedli Polášek s Dodigom po minibrejku 2:1. Za stavu 2:2 zahlásili Poláškovi chybu nohou a bola z toho dvojchyba. Francúzi následne odskočili na 5:2, no Polášek s Dodigom nezložili zbrane a otočili na 6:5. Slovenský daviscupový reprezentant podával na víťazstvo v sete, no Francúzi otočili na 7:6 a v dramatickej koncovke slávili úspech.

Ich lídrom bol Roger Vasselin, ktorý v dôležitých momentoch predviedol viaceré skvelé reakcie na sieti. Hneď v úvodnom geme štvrtého setu mali Polášek s Dodigom k dispozícii štyri brejkbaly, ani jeden z nich však nevyužili. Opäť prišiel na rad tajbrejk, v ktorom viedli Polášek s Dodigom 2:0, v jeho ďalšom priebehu však už nezískali ani bod.

S celkovým vystúpením vo Wimbledone vyslovil Polášek veľkú spokojnosť. "Keby mi niekto pred tromi týždňami povedal, že na turnaji ATP v Antalyi postúpime až do finále a vo Wimbledone si zahráme semifinále, s radosťou mu za to zaplatím. Bral by som to všetkými dvadsiatimi. Získal som veľa bodov, s ktorými som vôbec nepočítal. S Ivanom sme sa už bavili o pokračovaní spolupráce. Máme záujem, aby bola dlhodobá."

Muži - štvorhra - semifinále:

Nicolas Mahut, Edouard Roger Vasselin (8-Fr.) - Ivan Dodig, Filip POLÁŠEK (Chor./SR) 6:2, 7:6 (7), 7:6 (2)