Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Šport

WIMBLEDON: Polášek s Dodigom postúpili už do štvrťfinále štvorhry

Filip Polášek, archívna snímka. Foto: TASR/Dušan Hein

Slovensko malo naposledy zastúpenie medzi elitnou osmičkou v mužskom wimbledonskom debli v roku 2005, keď do štvrťfinále postúpil tandem Dominik Hrbatý, Michal Mertiňák.

Wimbledon 8. júla (TASR) - Slovenský tenista Filip Polášek s Chorvátom Ivanom Dodigom sa prebojovali už do štvrťfinále štvorhry na grandslamovom turnaji vo Wimbledone. V osemfinále si poradili so šestnástym nasadeným chorvátskym párom Nikola Mektič, Franko Škugor 7:6 (5), 6:4, 7:6 (3). Slovensko malo naposledy zastúpenie medzi elitnou osmičkou v mužskom wimbledonskom debli v roku 2005, keď do štvrťfinále postúpil tandem Dominik Hrbatý, Michal Mertiňák.

Polášek, ktorý sa vlani po piatich rokoch vrátil do tenisového profikolotoča. figuruje v onlajn vydaní svetového deblového rebríčka už na 59. mieste. S Dodigom, wimbledonským finalistom z roku 2013, majú na tráve All England Clubu už istú spoločnú prémiu 67.000 libier. V dueli o postup do semifinále narazia na nenasadenú novozélandsko-holandskú dvojicu Marcus Daniell, Wesley Koolhof.

Slovenský daviscupový reprezentant po trojsetovom osemfinálovom víťazstve neskrýval veľkú spokojnosť. "Dnes to bol z našej strany výborný výkon, najmä na servise. V koncovkách setov sme boli nebezpečnejší a dokázali sme dostať do hry viac returnov ako naši súperi, čo rozhodlo. Verím, že sa nám podarí dobre zregenerovať a pripraviť sa na utorňajšie štvrťfinále," povedal pre TASR 33-ročný Polášek.

Muži - štvorhra - osemfinále:

Ivan Dodig, Filip POLÁŠEK (Chor./SR) - Nikola Mektič, Franko Škugor (16-Chor.) 7:6 (5), 6:4, 7:6 (3)