Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Šport

Xavi má problémy so stehenným svalom, proti Celte Vigo v úlohe diváka

Španiela Xaviho Hernandeza zastavuje Talian Daniele De Rossi vo finále EURO 2012 v Kyjeve. Archívna foto. Foto: TASR/AP

Barcelone sa rozšíril zoznam zranených hráčov, na ktorý pribudli ľavý obranca Jordi Alba a krídelník Pedro. Dlhšie sú už zraneniami sužovaní kapitán Carles Puyol a obranca Adriano Correia.

Madrid 28. marca (TASR) - Futbalový stredopoliar FC Barcelona Xavi má natiahnutý zadný stehenný sval a nebude hrať v sobotňajšom ligovom stretnutí proti Celte Vigo. Vedenie katalánskeho veľkoklubu robí všetko preto, aby tvorca hry bol k dispozícii na budúci utorok v úvodnom zápase štvrťfinále Ligy majstrov proti Parížu St. Germain.

Líder španielskej Primera division zatiaľ nešpecifikoval, ako dlho bude Xavi mimo hru. V každom prípade nepríjemnou správou je fakt, že Xavimu sa obnovilo zranenie s februára.

Xavi síce vynechal piatkový zápas kvalifikácie MS 2014 proti Fínsku (1:1), ale v Paríži proti Francúzsku už bol pri výhre 1:0. Barcelona si svojho centrálneho stredopoliara šetrí. V marci odohral 33-ročný futbalista vo všetkých štyroch klubových súťažiach len jediný duel, keď nastúpil vo víťaznej odvete osemfinále Ligy majstrov proti AC Milánu (4:0).

Barcelone sa po kvalifikácii MS rozšíril zoznam zranených hráčov, na ktorý pribudli ľavý obranca Jordi Alba a krídelník Pedro. Dlhšie sú už zraneniami sužovaní kapitán Carles Puyol a obranca Adriano Correia. Brankár Victor Valdes v sobotu nebude hrať pre trest.