Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Zahodiť šancu na triumf v Paríži by bolo hlúpe, tvrdí Sagan

Slovenský cyklista Peter Sagan v zelenom tričku pre najlepšieho špurtéra oslavuje na pódiu víťazstvo 6. etapy prestížnych cyklistických pretekov Tour de France na trati z Epernay do Metzu 6. júla 2012, dlhej 207,5 km. Foto: TASR/AP

Ak v dnešnej poslednej etape TdF príde Sagan do cieľa, získa zelený dres najlepšieho špurtéra. A pri troške šťastia si dojazd na Champs Elysees môže vychutnať aj ako víťaz etapy.

Paríž 22. júla (TASR) - Slovenský cyklista Peter Sagan má pred sebou posledný krok. Ak v nedeľu v poslednej etape Tour de France príde do cieľa, získa zelený dres najlepšieho špurtéra 99. ročníka týchto slávnych pretekov.

Dojazd na Champs Elysees až pod parížsky Víťazný oblúk si Sagan pri troche šťastia môže vychutnať aj ako víťaz etapy. Sám si však myslí, že to až také jednoduché nebude. "Myslím, že Champs Elysees je viac šité na tých klasicky rýchlych jazdcov, ktorých má vo svojom strede napríklad tím Sky. Cavendish v Paríži už niekoľkokrát vyhral. Pokúsim sa o všetko, ale víťazné vyhlásenia dopredu nedávam. Budem sa snažiť, aby som sa držal na čele aj v závere. No a uvidíme ako to napokon dopadne," povedal 22-ročný jazdec tímu Liquigas-Cannondale.

Sagan favorizuje iných

Napriek tomu, že Sagan favorizuje iných jazdcov, o štvrtý a veľmi cenný skalp sa určite pokúsi. "Pri troche šťastia sa tam dá triumfovať. Napriek tomu, že sa už snažiť nemusím, ak by sa naskytla šanca na štvrté etapové víťazstvo, zahodiť ju by bolo hlúpe," dodal Sagan, ktorý je na čele súťaže aktivity so ziskom 386 bodov. Druhý Nemec André Greipel ich má na konte 264 a Austrálčan Matthew Harley Goss 238.

Saganov spolujazdec z Liquigasu Vincenzo Nibali stráca na žlté tričko 6 minút a 19 sekúnd. Talian si pôjde pre celkové tretie miesto, čo je obrovským úspechom pre celý tím. "Myslím, že z tohto pohľadu môžeme byť všetci v Liquigase veľmi spokojní s priebehom celej Tour. Pre tento tím je to najlepšia Tour odkedy tu pôsobím, takže v stajni vládne veľká spokojnosť. Je to všetko nad naše očakávania," zakončil Sagan.