Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Zlaté Moravce získali skúseného obrancu Tótha

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Tridsaťdvaročný stopér sa do Fortuna ligy vracia z poľskej Ekstraklasy, v uplynulom polroku pôsobil v klube Zaglebie Sosnowiec.

Zlaté Moravce 17. júla (TASR) - Slovenský futbalový klub FC ViOn Zlaté Moravce - Vráble získal skúseného obrancu Martina Tótha.

Tridsaťdvaročný stopér sa do Fortuna ligy vracia z poľskej Ekstraklasy, v uplynulom polroku pôsobil v klube Zaglebie Sosnowiec.

"Na Slovensko sa vraciam trochu so zmiešanými pocitmi, keďže sa nám v Poľsku nepodarilo zachrániť najvyššiu súťaž. Na druhej strane, mal som možnosť vyskúšať inú ligu a s ňou spojený život v zahraničí. Nazbieral som nové skúsenosti, ktoré, verím, ešte zužitkujem," sprostredkoval ViOn reakciu Tótha v tlačovej správe.

Tóth odohral počas aktívnej kariéry v Nitre 147 duelov a pred odchodom do Poľska v Spartaku Trnava 127 zápasov. V Spartaku bol pri zisku majstrovskej trofeje jednou z kľúčových postáv.

"Zlaté Moravce sú sympatický klub, vedený serióznymi ľuďmi vo výbornom prostredí. Okrem toho, pri mojom rozhodovaní zavážil tiež fakt, že do klubu prichádza Marek Ondrejka. Jeho prácu poznám z pôsobenia v Trnave, máme výborný vzťah," doplnil Tóth, ktorý sa so Zlatými Moravcami dohodol na dvojročnom kontrakte.