Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Šport

TRINÁSTY DEŇ na ZOH: Hirscherov príbeh sa nerealizoval

Marcel Hirscher. Foto: TASR/AP

Rakúsky lyžiar, ktorý na ZOH v Pjongčangu ukul najcennejší kov v obrovskom slalome a kombinácii, nemal vo štvrtok svoj deň.

Pjongčang 22. februára (TASR) - Nie, tretia zlatá medaila Marcela Hirschera sa nekonala. Indícia prvého z troch príbehov vo štvrtkovej upútavke Olympijského informačného servisu pre akreditovaných reportérov (myInfo 2018) stroskotala ešte v 1. kole slalomu.

Rakúsky lyžiar, ktorý na ZOH v Pjongčangu ukul najcennejší kov v obrovskom slalome a kombinácii, nemal vo štvrtok svoj deň. Neistú jazdu so zaostávaním na medzičase si sám resetol a to je ozaj na porazenie. Dvojnásobný slalomový majster sveta vyhral v tejto sezóne Svetového pohára 6 z 8 pretekov medzi husto naukladanými bránkami. Raz bol druhý a iba na začiatku sezóny v novembri sa nedostal na pódium, keď štartoval napriek lekárskym varovaniam s nedoliečeným zranením. Proste fenomén slalomu mal krízový deň vo februári a just v deň slalomovej súťaže. Predtým nevypadol v sérii 20 pretekov SP, hoci išiel vždy s maximálnym rizikom a 14-krát bol na pódiu, plus vyhral aj na svetovom šampionáte.

Určité nádeje v tejto súťaži Slovensko vkladalo do Adama Žampu a keby nebolo "hodín", tak sa mohli aj realizovať. V 2. kole šiel z 24. pozície výborne, ale táto obrovská chyba ho stála výraznejší prienik vo výsledkovej listine. Na inom kopci v kombinácii bojovala Petra Vlhová o svoj najlepší olympijský rezultát a podaril sa jej piatym miestom. Večer kórejského času sa išli biatlonové štafety žien.

DEŇ 13 od otvorenia ZOH v Pjongčangu mal na programe súťaže v 8 športových odvetviach a až na rekordných 11 podujatiach sa rozdávali medaily (na 9-tich zlaté), lebo alpská kombinácia žien bola predsunutá z piatka.

Tri príbehy OIS:

HIRSCHEROVA TROJKA: Alpské lyžovanie má dnes na programe dve rozhodnutia, v mužskom slalome sa Rakúšan Marcel Hirscher pokúšal o tretie zlato na zimnej olympiáde.

HOKEJOVÉ SRDCIA: Vo finále hokejového turnaja žien sa stretávajú dvaja familiárni rivali. USA i obhajujúca Kanada hrali v doterajších 4 z 5 olympijských finále. Kanada sa pokúšala o piaty triumf v rade, Američanky o prvý titul po 20 rokoch, keď uspeli na premiérovom turnaji.

ŠORTREKOVÍ TITANI: Na malom ovále sa rozhodovalo o troch zlatých medailách. Z doterajších piatich súťaží tohto odvetvia trikrát triumfovala Kórejská republika.

vyslaní redaktori TASR ph ak