Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Vo švajčiarskej nominácii na ZOH 2018 v hokeji sú hráči z domácej ligy

Švajčiarski hráči na archívnej snímke. Foto: TASR/AP

Helvéti odlietajú do Soulu 7. februára, pred ZOH absolvujú na kórejskej pôde ešte krátke sústredenie, prvý zápas na olympijskom turnaji odohrajú 15. februára proti obhajcovi titulu Kanade.

Bern 23. januára (TASR) - Tréner švajčiarskej hokejovej reprezentácie Patrick Fischer zverejnil 25-člennú nomináciu na ZOH v Pjongčangu, ktorú poskladal výlučne z hráčov z najvyššej domácej súťaže.

Fischer vsadil na osvedčené mená, 17 hokejistov z nominovaného kádra sa predstavilo aj na vlaňajších MS v Kolíne nad Rýnom a Paríži. "S Leonardom Genonim, Jonasom Hillerom a Tobiasom Stephanom máme v kádri troch najlepších brankárov z domácej ligy, ktorí majú bohaté medzinárodné skúsenosti. V defenzíve staviame na herne vyspelých a skúsených obrancoch, v ofenzíve na kompletných útočníkov, ktorí pracujú dobre v útoku i obrane a vyznačujú sa silou v osobných súbojoch," citoval reprezentačného trénera oficiálny web Švajčiarskeho hokejového zväzu.

Helvéti odlietajú do Soulu 7. februára, pred ZOH absolvujú na kórejskej pôde ešte krátke sústredenie, prvý zápas na olympijskom turnaji odohrajú 15. februára proti obhajcovi titulu Kanade. V A-skupine sa stretnú ešte s domácim tímom a Českom.


Nominácia Švajčiarska na ZOH v Pjongčangu:



Brankári: Leonardo Genoni (SC Bern), Jonas Hiller (EHC Biel), Tobias Stephan (EV Zug)

Obrancovia: Eric Blum (SC Bern), Raphael Diaz (EV Zug), Félicien Du Bois (HC Davos), Philippe Furrer (HC Lugano), Patrick Geering (ZSC Lions), Romain Loeffel (Servette Ženeva), Dominik Schlumpf (EV Zug), Ramon Untersander (SC Bern)

Útočníci: Cody Almond (Servette Ženeva), Andres Ambühl (HC Davos), Simon Bodenmann (SC Bern), Enzo Corvi (HC Davos), Gaëtan Haas (SC Bern), Fabrice Herzog (ZSC Lions), Denis Hollenstein (EHC Kloten), Simon Moser (SC Bern), Vincent Praplan (EHC Kloten), Thomas Rüfenacht (SC Bern), Reto Schäppi (ZSC Lions), Tristan Scherwey (SC Bern), Pius Suter (ZSC Lions), Joël Vermin (Lausanne HC)