Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Šport

Zuzulová nedokončila 1. kolo obr. slalomu, stopli ju na trati

Slovenská zjazdová lyžiarka Veronika ZuzulováFoto: TASR/AP

"Na štart hore už radšej nešla, lebo by štartovala s vysokým číslom. Na takej mäkkej trati by riskovala zranenie," informoval TASR tréner Timotej Zuzula.

Aare 9. marca (TASR) - Slovenská lyžiarka Veronika Zuzulová nedokončila 1. kolo obrovského slalomu Svetového pohára vo švédskom Aare. Pred druhým medzičasom ju traťoví komisári zastavili a jazdu neopakovala.

"Na štart hore už radšej nešla, lebo by štartovala s vysokým číslom. Na takej mäkkej trati by riskovala zranenie," informoval TASR tréner Timotej Zuzula. Jeho dcéra doplatila na to, že v okolí jej štartového čísla 40 bol už povrch značne rozbitý a pretekárky padali jedna za druhou. Od čísla 30 sa to prihodilo až piatim, šiestou bola súperka so 41-kou po Zuzulovej. Padli aj dve zjazdárky tesne pred Slovenkou a Nemka Veronika Staberová tak nešťastne, že kým sa dostala z trate, už sa na nej v skrátených štartových intervaloch rútila Zuzulová.

Na čele pretekov sa usadila líderka celkového poradia SP Američanka Lindsey Vonnová s náskokom siedmich stotín pred Nemkou Viktoriou Rebensburgovou, ktorá si mohla už v piatok zabezpečiť malý glóbus v technicky najnáročnejšej alpskej disciplíne. Tretia Rakúšanka Anna Fenningerová zaostala o 47 stotín.