Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

Zvolen v 4. zápase proti Skalici víťazne, B. Bystrica - Košice 1:3

Zľava krídelník Zvolena Martin Ďaloga si bráni puk pred skalickým útočníkom Michalom KlejnomFoto: TASR/Dušan Hein

Hokejisti Zvolena zvíťazili nad Skalicou 4:2 a majú postup do semifinále na dosah. Podobne sú ta tom hokejisti Košíc, ktorí zvíťazili nad Banskou Bystricou 3:1.

Zvolen 12. marca (TASR) - Hokejisti HKM Zvolen majú už na dosah postup do semifinále Tipsport extraligy. V pondelkovom štvrtom dueli štvrťfinálovej série zdolali HK 36 Skalica 4:2 a na zápasy vedú už 3:1. V piatom stretnutí vo štvrtok 15. marca sa súperi predstavia opäť na skalickom ľade.


HKM Zvolen - HK 36 Skalica 4:2 (2:1, 2:0, 0:1) /stav série: 3:1/



Góly: 6. Slovák (Baláž, L. Jurík), 14. M. Jurík (Marek Ďaloga, Otčenáš), 24. Zuzin, 28. Brabenec (Sikela, Puliš) - 20. Pálffy (Školiak, Šmach), 55. Mikúš (trestné strieľanie). Rozhodovali: Lokšík, Lauff - M. Novák, Korba, vylúčení: 10:9, navyše: Baláž 10 minút za napadnutie hlavy a krku - Pojkar 10 minút za nešportové správanie, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0, striedania: od 21. Ťavoda (Zvolen), 3027 divákov


Už v 2. minúte sa po prihrávke Mareka Ďalogu ocitol sám pred brankárom Kotvanom Čurilla, ale šancu nevyužil. Po zlej strele M. Juríka, ktorý zlomil hokejku, sa puk dostal k Slovákovi a ten pohotovo vystrelil (1:0). Skaličania hrali prvú presilovú hru veľmi zle, keď len raz vytrelili na brankára. V 14. minúte strelu Mareka Ďalogu od modrej čiary z otočky tečoval Otčenáš a do bránky ju poslal Milan Jurík. Do šance sa dostal Brabenec s Čurillom, ale nevyužili ju. V posledných sekundáhc prvej tretiny Pálffy obišiel domácich hráčov a s prehľadom znížil na 2:1. V 23. minúte sa dostal Čurilla do samostatného útoku, ale nastrelil len brankára. O minútu sa Zuzin dostal pred Kotvana a švihom mu vymietol ľavý roh bránky. Pekný útok dvoch na jedného - Sikela prihral pred bránku Brabencovi, Kotvan sa nestihol premiestniť a bolo 4:1. Domáci mali výhodu presilovky 5:3, ale hostia sa ubránili. Hra v závere tretiny znervóznela na ľade boli menšie šarvátky a na trestnej lavici sedeli na oboch stranách štyria hráči. V poslednej tretine Skaličania zvýšili tempo, góly však nepadali, pribúdali len vylúčení. V 55. minúte nariadil rozhodca za faul Hrašku trestné strieľanie a faulovaný Mikúš ho s prehľadom premenil.

Hlasy trénerov:Peter Mikula, tréner Zvolena: "Po včerajšom zápase sme vedeli, že dnes sa bude Skalica tlačiť dopredu. Nastúpili aj hráči po maródke. Dnes sme hrali veľmi efektívne a do hry sme dali aj kus srdca, tak sa nám podarilo zvíťaziť."

Peter Oremus, tréner Skalice: "Som rád, že nastúpili aj hráči, ktorí majú maródku, lebo inak by sme mužstvo neposkladali. Zase sme v druhej tretine nepremenili naše šance. Teraz je matematika jasná, potrebujeme vyhrať tri zápasy."


P.Mikula: "Bude to ešte veľký boj

Tu bude player


P.Oremus: "Matematika je jasná"

Tu bude player



HC'05 B. Bystrica - HC Košice 1:3 vo 4. štvrťfinále /stav série: 1:3/



Hráč Banskej Bystrice Vladimír Kútny (vľavo) a Michal Šeda z Košíc
Foto: TASR/Jozef Ďurník
Vo štvrtom štvrťfinále HC'Banská Bystrica prehrala s úradujúcim majstrom 1:3, na zápasy vedú Košice 3:1 a už v ďalšom zápase doma môžu rozhodnúť štvrťfinálovú sériu vo svoj prospech.

Góly: 19. Kútny (Grman) - 3. Dravecký (Martin CHovan), 36. Spilar (Mlynarovič, Jenčík), 60. Dravecký. Rozhodcovia Baluška, D. Konc - Snášel, Rovenský, vylúčení 2:6, presilovky 1:0, v oslabení 0:1, 3149 divákov.

Košičania vedomí si dôležitosti zápasu, si už ďalší omyl nepripúšťali a bol to úplne iný tím ako deň predtým, živší, agresívnejší, tvorivejší. Keby po prvej tretine viedli o tri, nikto by sa nečudoval. Možností mali dostatok, v 3. min nepremenil v oslabení samostatný nájazd Spilar, v 5-tej spálil tutovku Jenčík, Miklík v 11. min neuspel v samostatnom nájazde a o dve minúty neskôr strelu Pašeka odpálil z bránkovej čiary Cebák. Jedine Dravecký uspel v oslabení už v 3. min, keď prestrčil puk slabúčko pomedzi chrániče Chorošuna. Domáci gólman však svoje mužstvo podržal a vlieval mu nádej na ďalšie víťazstvo.

Košičania si narobili problémy pri vylúčeniach, domáci sa naštartovali a ku koncu tretiny aj podkurovali. V 16. min ešte Hričina príležitosť nepremenil, v 18. min sa skončila naprázdno 19-sekundová presilovka o dvoch hráčov, vzápätí však Kútny po Grmanovej strele doraz v 19. min puk do siete. V druhej tretine padol jediný gól, v 36. min sa tak dlho Heizer, Cebák a Bambúch zahrávali pred vlastnou bránkou, že o puk prišli a Spilar našiel medzeru pri pravej žŕdke. Veľa šancí v strednej časti hry si mužstvá nevypracovali, hra sa kúskovala, viac sa bojovalo ako tvorilo a vzrušil už len Zuzinov teč tesne vedľa a Pulliainova málo umiestená strela v 38. min.

V tretej tretine nič domácim nezostávalo, len pritlačiť, no už v 41. min sa mohlo skóre meniť v prospech Košičanov, keď netrafil prázdnu bránku Dravecký. 'Baranom' citeľne chýbal zranený najproduktívnejší hráč Jokila, Košičanom zasa viac šťastia, pretože Mlynarovičov teč v 44. min opäť zaváňal gólom a aj Dravecký v 47. min minul zblízka bránku v nádejnom postavení. Domácim pri Kubkovej strele a Češíkovej dorážke svitla nádej na vyrovnanie, Hylák však zachránil a 'barani' potom nedobyli jeho bránku ani v štyroch presilovkových minútach. V samom závere mal na hokejke vyrovnanie Grman i Cebák a po oddychovom čase sa pobral z bránky 79 sekúnd pred koncom aj Chorošun. Pri power-play inkasovali domáci do prázdnej bránky tretíkrát, 21 sekúnd pred koncom z hokejky Draveckého.