Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Tenis

Sezóna ako zo zlého sna: Bouchardovej mizéria pokračuje

Kanadská tenistka Eugenie Bouchardová, archívne foto Foto: TASR/AP

Na Roland Garros skončila minuloročná semifinalistka hneď v 1. kole na rakete domácej Francúzky Kristiny Mladenovicovej.

Paríž 27. mája (TASR) - Vlani sa ako prvá kanadská tenistka v histórii prebojovala do wimbledonského singlového finále a v októbri sa vyšplhala na piate miesto svetového rebríčka WTA. Táto sezóna je však pre Kanaďanku Eugenie Bouchardovú ako zo zlého sna. Na turnaji v Ríme síce prerušila šesťzápasovú šnúru prehier, no na Roland Garros skončila minuloročná semifinalistka hneď v 1. kole na rakete domácej Francúzky Kristiny Mladenovicovej.

Na antuke vyhrala Bouchardová na jar iba jediný zápas a jej tohtoročná bilancia je 7:10. "Pravdupovediac, ani neviem, čo by som k tomu povedala. Čakala som, že táto sezóna bude ešte úspešnejšia ako tá vlaňajšia, opak je však pravdou. Na kurte to nie som ja, necítim sa vo svojej koži, čo sa potvrdilo aj v zápase proti Mladenovicovej. Nie som dostatočne uvoľnená. V Paríži som sa cítila predsa len o niečo lepšie ako v Ríme, o to väčšie je moje sklamanie z predvedeného výkonu. Dôležité je rýchlo zabudnúť na neúspešnú sériu, raz sa to musí zlomiť. V tenise je každý pondelok pre hráčov novou šancou. Víťazstvá a pády jednoducho patria ku kariére športovca, človek musí byť trpezlivý," povedala 21-ročná Bouchardová v rozhovore pre oficiálnu stránku Roland Garros.

Mladenovicová aj vlani na parížskej antuke obrátila naruby papierové predpoklady, keď vyradila vtedajšiu svetovú dvojku Číňanku Na Li. V druhom sete síce dovolila Bouchardovej znížiť z 5:0 na 5:4, no v koncovke slávila úspech. "Proti Bouchardovej som mala špeciálnu taktiku a jasný plán, ako ju zdolať. Do bodky som ho splnila. Nikdy nie je jednoduché ukončiť takýto zápas. Sú to nervy, fanúšikovia sa už nevedia dočkať, kedy to doklepnete. Genie mala vlani výnimočnú sezónu, neúspešné tohtoročné výsledky jej trochu zrazili sebavedomie. Robila som na kurte veci, ktoré nemá rada, čo bol kľúč k úspešnému výsledku."