Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Tenis

Cibulková a Hantuchová skrečovali v 1. kole turnaja WTA v Dauhe

Dominika Cibulková, archívne foto Foto: TASR/AP Photo

Naopak ďalej v turnaji pokračujú ich fedcupové kolegyne Jana Čepelová a Magdaléna Rybáriková.

Dauha 11. februára (TASR) - Obe slovenské fedcupové reprezentantky Dominika Cibulková a Daniela Hantuchová skrečovali svoje zápasy 1. kola tenisového turnaja WTA v katarskej Dauhe.

Cibulková, ktorá odohrala cez víkend dva náročné duely proti Nemkám Angelique Kerberovej a Andrei Petkovicovej v rámci štvrťfinále svetovej skupiny Fed Cupu (2:3), skrečovala duel v jedenástom geme prvého setu za stavu 5:5. Do 2. kola tak postúpila jej súperka Ruska Alisa Klejbanová.

Dôvodom ukončenia zápasu boli žalúdočné nevoľnosti 24-ročnej Slovenky. "Už počas rannej rozohrávky som sa necítila dobre. Začala som mať žalúdočné problémy a ešte to neodišlo," povedala pre svoj oficiálny web finalistka tohtoročného Australian Open.

Cez 1. kolo neprešla ani jej krajanka Daniela Hantuchová, ktorá v sobotu nestačila na Kerberovú. V Katare sa na kurte stretla s dlhoročou rivalkou Srbkou Anou Ivanovičovou, v ktorej prospech vzdala zápas v druhom geme druhého setu za stavu 5:7 a 0:1 pre ňu. Hantuchová mala počas stretnutia problémy so stehenným svalom.

Daniela Hantuchová
Foto: TASR/AP Photo


Do 2. kola postúpila Jana Čepelová po tom, čo si v utorok poradila s Francúzkou Kristinou Mladenovicovou za jednu hodinu a 51 minút v dvoch setoch 6:4, 7:6 (5). Meno jej ďalšej súperky vzíde z austrálsko-chorvátskeho duelu medzi Samanthou Stosurovou a Marinou Erakovicovou.

V 2. kole sa predstaví aj Magdaléna Rybáriková, ktorá dotiahla do víťazného konca trojhodinový duel s Taliankou Francescou Schiavoneovou. Dvadsaťpäťročná Slovenka zvládla tajbrejk v treťom sete a celkovo zvíťazila 7:5, 4:6, 7:6 (3).

.
dvojhra - 1. kolo:

Ana Ivanovičová (9-Srb.) - Daniela HANTUCHOVÁ (SR) 7:5, 1:0 (Hantuchová skreč), Alisa Klejbanová (Rus.) - Dominika CIBULKOVÁ (10-SR) 5:5 (Cibulková skreč), Magdaléna RYBÁRIKOVÁ (SR) - Francesca Schiavoneová (Tal.) 7:5, 4:6, 7:6 (3), Jana ČEPELOVÁ (SR) - Kristina Mladenovicová (Fr.) 6:4, 7:6 (5), Čang Šuaj (Čína) - Maryna Zanevská (Ukr.) 6:3, 6:2, Kaia Kanepiová (Est.) - Varvara Lepčenková (USA) 6:3, 6:4, Karolína Plíšková (ČR) - Cagla Bueyuekakcayová (Tur.) 6:3, 6:3, Anastasia Pavľučenkovová (Rus.) - Tadeja Majericová (Slov.) 5:7, 6:2, 6:3, Monica Niculescuová (Rum.) - Fatma Al Nabhaniová (Omán) 6:1, 6:0, Mirjana Lucic-Baroniová (Chorv.) - Yvonne Meusburgerová (Rak.) 4:6, 6:2, 6:3, Sorana Cirsteová (Rum.) - Alla Kudriavcevová (Rus.) 2:6, 6:1, 7:5
.
Jana Čepelová
Foto: TASR/AP