Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Tenis

Čepelová deklasovala v derby Hantuchovú, je v semifinále v Charlestone

Daniela Hantuchová (vľavo) a Jana Čepelová si podávajú ruky po zápase tenisového turnaja Family Circle Cup v Charlestone Foto: TASR/AP

Úvod zápasu nenaznačoval, že pôjde o jednoznačnú záležitosť 78. hráčky rebríčka WTA.

Charleston 5. apríla (TASR) - Slovenská tenistka Jana Čepelová sa prvýkrát v kariére prebojovala do semifinále dvojhry na turnaji WTA.

Vo štvrťfinále na zelenej antuke v americkom Charlestone v atraktívnom slovenskom derby deklasovala dvanástu nasadenú Danielu Hantuchovú v dvoch setoch 6:2 a 6:1. V dueli o postup do finále nastúpi v sobotu proti talentovanej Švajčiarke Belinde Bencicovej.

Čepelová pokračuje v Južnej Karolíne v spanilej jazde. V 2. kole senzačne vyradila svetovú i nasadanú jednotku Američanku Serenu Williamsovú, v 3. kole si poradila s trinástou nasadenou Ruskou Jelenou Vesninovou a v záverečnom štvrťfinálovom súboji urobila krátky proces s oveľa skúsenejšou kolegyňou z fedcupového tímu. Zverenka trénera Martina Zathureckého sa stala po Janette Husárovej a Martine Suchou treťou Slovenkou, ktorá uspela vo vzájomnej konfrontácii s Hantuchovou. Čepelová má v Charlestone už istú prémiu 31.510 dolárov a 185 bodov do svetového rebríčka WTA.

Hantuchová držala s Čepelovou krok iba do stavu 2:2 v prvom sete. Dvadsaťročná Slovenka potom získala sedem gemov v rade, prvý set získala jasne vo svoj prospech a v druhom si vybudovala rozhodujúci náskok 3:0. Čepelová hrala agresívne, kvalitne podávala i returnovala a umne mixovala údery. Hantuchová sa nevedela dostať do správneho rytmu a robila priveľa nevynútených chýb. Za stavu 5:1 premenila Čepelová pri vlastnom podaní v poradí druhý mečbal a dosiahla životný úspech na WTA Tour.

Odchovankyňa košického tenisu po postupe medzi elitné kvarteto netajila veľkú spokojnosť.

"Nastúpiť proti krajanke a dobrej kamarátke nikdy nie je ľahké, no proti Daniele som odohrala veľmi dobrý zápas. Z prvého semifinále na turnaji WTA mám veľkú radosť. Charleston je veľmi pekné mesto, obľúbila som si ho. Daniela je o 10 rokov staršia a oveľa skúsenejšia, no rovnako ako v dueli proti Serene Williamsovej som nevnímala, kto je na druhej strane kurtu a sústredila som sa iba na seba," povedala Čepelová v prvom interview priamo na kurte.

Úvod zápasu nenaznačoval, že pôjde o jednoznačnú záležitosť 78. hráčky rebríčka WTA. "Nezačali sme veľmi dobre, no postupne som sa do toho dostala. Hrať proti Daniele, ktorá je so mnou vo fedcupovom tíme a pomáha mi, bola pre mňa veľká česť. Som rada, že mi to vyšlo a že som ju zdolala. Snažila som sa ju rozbehávať a hrať agresívne, aby bola čo najviac v pohybe. Táto taktika mi vyšla. Už sa teším na semifinále proti Bencicovej. Belinda je výborná hráčka, v Charlestone sa dostala z kvalifikácie až do semifinále. Dúfam, že budem fit, do zajtra zregenerujem a noha, ktorú som si zranila ešte počas zápasu so Serenou, bude o.k.," dodala pre TASR Čepelová.

Švajčiarska tenistka Belinda Bencicová postúpila do semifinále turnaja WTA v Charlestone, keď vo štvrťfinále zdolala tretiu nasadenú Talianku Saru Erraniovú 4:6, 6:2 a 6:1. V boji o postup do finále sa Bencicová stretne so Slovenkou Janou Čepelovou

dvojhra - štvrťfinále:

Jana ČEPELOVÁ (SR) - Daniela HANTUCHOVÁ (12-SR) 6:2, 6:1, Eugenie Bouchardová (6-Kan.) - Jelena Jankovičová (2-Srb.) 6:3, 4:6, 6:3, Belinda Bencicová (Švaj.) - Sara Erraniová (3-Tal.) 4:6, 6:2, 6:1, Andrea Petkovicová (14-Nem.) - Lucie Šafářová (9-ČR) 6:3, 1:6, 6:1