Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Tenis

Cibulková v štvrťfinále WTA:Lepší štart do sezóny som si nemohla želať

Slovenská tenistka Dominika Cibulková na archívnej snímke. Foto: TASR/AP

V dueli o postup do semifinále nastúpi proti úspešnejšej zo súboja medzi druhou nasadenou Američankou Venus Williamsovou a Nemkou Angelique Kerberovou.

Sydney 9. januára (TASR) - Slovenská tenistka Dominika Cibulková sa prebojovala už do štvrťfinále dvojhry na turnaji WTA v austrálskom Sydney. V 2. kole si poradila s Ruskou Jelenou Vesninovou za 1:48 h 6:4, 6:4. V oboch setoch dokázala zmazať manko brejku.

Zápas mal zaujímavý náboj. Slovensko a Rusko totiž 10.-11. februára nastúpia v bratislavskom NTC proti sebe v 1. kole II. svetovej skupiny Pohára federácie. Cibulková upravila vzájomnú bilanciu s Vesninovou na 5:4, všetky jej víťazstvá sa zrodili na harde.

V dueli o postup do semifinále nastúpi vo štvrtok proti Nemke Angelique Kerberovej, ktorá v súboji dvoch bývalých svetových jednotiek vyradila druhú nasadenú Američanku Venus Williamsovú 5:7, 6:3, 6:1. S Kerberovou má Cibulková vyrovnanú bilanciu 5:5, v októbri 2016 ju zdolala v doposiaľ poslednom vzájomnom zápase vo finále MS WTA v Singapure. Turnaj v Sydney je pre Cibulkovú generálkou na úvodný grandslam sezóny Australian Open v Melbourne.

Pred podujatím v Sydney mala Cibulková dlhšiu pauzu. Posledný súťažný zápas v minulom roku odohrala ešte začiatkom októbra v Pekingu. "Po turnaji v Číne som sa rozhodla ukončiť sezónu. Nehrala som tenis 10 týždňov. Musela som to urobiť, aby som opäť dostala chuť hrať, bojovať a našla motiváciu. Dni mimo kurtov som si naozaj užívala. Stále však ešte chcem hrať a dosiahnuť v tenise niečo veľké. Opäť som začala tvrdo trénovať a už som sa nevedela dočkať prvého zápasu v novej sezóne. Lepší štart som si ani nemohla želať. Nikdy neviete, čo s vami urobí dlhá pauza a čo od seba môžete očakávať. Teší ma, že som dobrú formu z tréningov dokázala pretaviť aj do zápasov, " citovala slová Cibulkovej oficiálna stránka WTA.

Zverenka trénera Mateja Liptáka v závere zápasu vystupňovala svoj výkon a neraz si vyslúžila potlesk. "Od stavu 2:3 som začala hrať výborne. Hrala som agresívne a nebála som sa chodiť po údery. Bola som silná. Takto nejako to na dvorci vyzerá, keď hrám svoj najlepší tenis. Aj vo štvrťfinále sa chcem sústrediť na seba a na svoj výkon, či už bude mojou súperkou Angie alebo Venus. Ak by to v takomto duchu išlo počas celej sezóny, bola by som šťastná."

Dvojhra - 2. kolo:



Dominika CIBULKOVÁ (SR) - Jelena Vesninová (Rus.) 6:4, 6:4,
Angelique Kerberová (Nem.) - Venus Williamsová (2-USA) 5:7, 6:3, 6:1