Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 1. máj 2024
< sekcia Tenis

Cibulková v 1. kole proti Lučičovej, Schmiedlovú čaká Halepová

Slovenská tenistka Dominika Cibulková. Foto: TASR/AP

Náročnú prekážku prisúdil piatkový žreb aj Magdaléne Rybárikovej, ktorá nastúpi proti Kanaďanke Eugenie Bouchardovej.

Wimbledon 24. júna (TASR) - Slovenská tenistka Dominika Cibulková sa v 1. kole dvojhry na grandslamovom turnaji vo Wimbledone ako nasadená devätnástka stretne s Chorvátkou Mirjanou Lučičovou-Baroniovou. Annu Karolínu Schmiedlová čaká nasadená päťka Rumunka Simona Halepová.

Náročnú prekážku prisúdil piatkový žreb aj Magdaléne Rybárikovej, ktorá nastúpi proti Kanaďanke Eugenie Bouchardovej. Daniela Hantuchová si ako držiteľka voľnej karty zmeria sily s Američankou Christinou McHaleovou. Jediný slovenský zástupca v mužskom singli Martin Kližan si skríži rakety s Kazachom Michailom Kukuškinom. Šancu postúpiť do hlavnej súťaže ešte mali Lukáš Lacko, Jozef Kovalík a Jana Čepelová, ktorí sa v piatok popoludní predstavili vo finále kvalifikácie.

Cibulková má s Lučičovou-Baroniovou priaznivú bilanciu 4:0. Vo Wimbledone ju v 1. kole v roku 2011 zdolala po trojsetovej bitke. Schmiedlová s Halepovou ešte spolu nehrali. Rybáriková prehráva s Bouchardovou na zápasy 0:1, v roku 2013 nestačila na predvlaňajšiu wimbledonskú finalistku na harde v Pekingu. Hantuchová ťahala s McHaleovou za kratší koniec v oboch vzájomných dueloch. Kližan podľahol Kukuškinovi v roku 2010 na antukovom challengeri v nemeckom Fürthe. Najvyššie nasadeného obhajcu titulu Srba Novaka Djokoviča na úvod otestuje domáci Brit James Ward. Obhajkyňa trofeje v ženskej dvojhre Američanka Serena Williamsová si počká na súperku z kvalifikácie.