Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Tenis

Del Potra čaká operácia kolena, pokračovanie kariéry je otázne

Argentínsky tenista Juan Martin Del Potro. Foto: TASR/AP

Bývalý víťaz US Open a dvanásty hráč svetového rebríčka sa do zápasového kolotoča vrátil v priebehu februára, no zúčastnil sa len na piatich turnajoch.

Buenos Aires 21. júna (TASR) - Argentínsky tenista Juan Martin del Potro nevie, či zápas v Queense proti Denisovi Shapovalovi nebol posledný v jeho kariére. V stredajšom 1. kole dvojhry síce Kanaďana zdolal, no na konci zápasu si pri pošmyknutí nešťastne obnovil fraktúru jabĺčka.

"Neviem povedať, či to bol môj posledný zápas v kariére. Pýtal som sa lekárov, aké riešenie by bolo najlepšie. Nemyslel som len na tenis, ale na bežný život a zdravie. Odpoveď bola jasná - operácia," uviedol del Potro na sociálnej sieti.

Bývalý víťaz US Open a dvanásty hráč svetového rebríčka sa do zápasového kolotoča vrátil v priebehu februára, no zúčastnil sa len na piatich turnajoch. Zranenie 30-ročnému Argentínčanovi neumožní štartovať ani na tohtoročnom treťom grandslamovom turnaji sezóny Wimbledone (1. - 14. júla).

"Neviem, čo bude ďalej. Dúfam však, že sa mi uzdraví koleno. Zajtra ma čaká operácia a ďakujem každému za podporu a silu, ktorú mi dáva," citovala del Potra agentúra AFP.