Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Tenis

Halepová v úvodnom zápase červenej skupiny zdolala Pennettovú

Simona Halepová, archívne foto Foto: TASR/AP

Ako najvyššie nasadená hráčka zdolala Talianku Pennettovú v dvoch setoch 6:0, 6:3.

Singapur 25. októbra (TASR) - Rumunská tenistka Simona Halepová začala MS WTA Tour v Singapure víťazne. V nedeľňajšom súboji červenej skupiny ako najvyššie nasadená hráčka zdolala Talianku Flaviu Pennettovú v dvoch setoch 6:0, 6:3. V druhom zápase si Ruska Maria Šarapovová poradila s Poľkou Agnieszkou Radwaňskou po trojsetovej bitke 4:6, 6:3, 6:4.

Halepová je najvyššie nasadená hráčka po tom, ako účasť na turnaji odriekla svetová jednotka Serena Williamsová. Američanka, ktorá vyhrala MS WTA Tour v predchádzajúcich troch ročníkoch, uviedla ako dôvod náročnú sezónu a nedoliečené zranenia. Halepová bola po hladkom víťazstve nad šampiónkou US Open spokojná. "Nehrala som svoj najlepší tenis, ale hrala som dobre. Cítim, že mi rastie sebavedomie. Budem ho potrebovať, pretože každý zápas na tomto turnaji bude náročný," uviedla Rumunka.

V druhom stretnutí červenej skupiny nastúpi v nedeľu o 12.30 SEČ Ruska Maria Šarapovová proti Poľke Agnieszke Radwaňskej. V bielej skupine figurujú Španielka Garbine Muguruzová, Nemka Angelique Kerberová a česká dvojica Petra Kvitová, Lucie Šafářová.

MS WTA Tour - červená skupina:

Simona Halepová (1-Rum.) - Flavia Pennettová (7-Tal.) 6:0, 6:3
Maria Šarapovová (3-Rus.) - Agnieszka Radwaňská (5-Poľ.) 4:6, 6:3, 6:4