Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Tenis

Hantuchová prehrala v 2. kole turnaja, Kližan do štvrťfinále

Martin Kližan, archívne foto Foto: TASR/Pavel Neubauer

Daniela Hantuchová neuspela v 2. kole dvojhry na turnaji WTA, Slovák Kližan sa po skvelom obrate prebojoval do štvrťfinále dvojhry.

Auckland 7. januára (TASR) - Slovenská tenistka Daniela Hantuchová neuspela v 2. kole dvojhry na turnaji WTA v novozélandskom Aucklande. Napriek sľubnému úvodu prehrala po tretí raz za sebou s poľskou kvalifikantkou Urszulou Radwaňskou za 1:40 h v troch setoch 6:1, 3:6, 1:6.

Hantuchová v úvodnom dejstve pokračovala v kvalitnom výkone z víťazného súboja 1. kola proti druhej nasadenej Talianke Sare Erraniovej, skvele podávala, bodovala z obojručného bekhendu. Od polovice druhého dejstva však mala navrch mladšia zo sestier Radwaňských.

Kližan postúpil do štvrťfinále, odvrátil šesť mečbalov

Slovenský tenista Martin Kližan sa po skvelom obrate prebojoval do štvrťfinále dvojhry na turnaji ATP v austrálskom Brisbane. V 2. kole vyradil siedmeho nasadeného Ukrajinca Alexandra Dolgopolova po trojsetovej bitke 1:6, 7:6 (6), 7:6 (7), keď celkovo odvrátil šesť mečbalov.

V tajbrejku druhého dejstva dokázal otočiť z 2:6, v treťom sete z 2:4 a v skrátenej hre odvrátil ďalšie dvá mečbaly. V dueli o postup do semifinále nastúpi zverenec českého trénera Martina Damma proti víťazovi súboja medzi Bulharom Grigorom Dimitrovom a Francúzom Jeremym Chardym.

Kližan označil duel s Dolgopolovom za veľmi ťažký. "Od začiatku zápasu som bol dole. Dolgi hral lepšie a ja som robil veľmi veľa hlúpych chýb. Chýbal mi rytmus a preto to bolo zo začiatku také jednoznačné v prospech ukrajinskej jednotky. V druhom sete som prehrával v tajbrejku už 2:6 a určite aj so štipkou šťastia sa mi ho podarilo vyhrať. V treťom sete som mal opäť manko brejku, ale bojoval som ako vždy až do konca a tentokrát sa to veľmi vyplatilo. Nehral som až tak dobre, bolo tam veľmi veľa nevynútených chýb, ale za tú snahu a obrat si myslím, že som si zaslúžil dnes vyhrať," povedal pre TASR najlepší slovenský singlista.

Kližan v Brisbane nadviazal na triumf nad Dolgopolovom z antuky v marockej Casablance z roku 2010, aj vtedy úvodný set prehral a musel otáčať zápas. Ukrajincovi na austrálskom harde nepomohlo 16 es aní to, že získal o 25 fiftínov viac ako Kližan. Po Francúzoch Gillesovi Simonovi s Julienom Benneteauom a Juhoafričanovi Kevinovi Andersonovi je už štvrtým nasadeným hráčom, ktorý sa lúči s Brisbane priskoro.

Dvojhra - 2. kolo:
Urszula Radwaňská (Poľ.) - Daniela HANTUCHOVÁ (SR) 1:6, 6:3, 6:1
Barbora Záhlavová Strýcová (4-ČR) - Marina Erakovicová (N. Zél.) 6:0, 2:6, 6:4, Julia Gorgesová (Nem.) - Lucie Hradecká (ČR) 6:3, 7:5, Venus Williamsová (3-USA) - Kurumi Narová (Jap.) 6:4, 6:1, Coco Vandewegheová (7-USA) - Kirsten Flipkensová (Bel.) 6:1, 6:7 (5), 7:5, Jelena Vesninová (Rus.) - Ana Konjuhová (Chor.) 6:3, 6:1

Martin KLIŽAN (SR) - Alexandr Dolgopolov (7-Ukr.) 1:6, 7:6 (6), 7:6 (7), Kei Nišikori (2-Jap.) - Steve Johnson (USA) 6:4, 7:5


Kudriavcevová postúpila do štvrťfinále turnaja WTA v Brisbane



Ruská tenistka Alla Kudriavcevová sa prebojovala do štvrťfinále dvojhry na turnaji WTA v austrálskom Brisbane. V 2. kole si poradila s Češkou Karolínou Plíškovou v troch setoch 4:6, 6:3, 6:3.

Česká tenistka Karolína Plíšková, 7. januára 2015
Foto: TASR/AP


dvojhra - 2. kolo:
Alla Kudriavcevová (Rus.) - Karolína Plíšková (ČR) 4:6, 6:3, 6:
3

Zvonariovová s Bacsinszkou postúpili do štvrťfinále turnaja WTA v Šen-cene



Ruská tenistka Vera Zvonariovová sa prebojovala do štvrťfinále dvojhry na turnaji WTA v čínskom Šen-cene. V 2. kole zdolala Turkyňu Caglu Bueyuekakcayovú v dvoch setoch 6:3, 7:6 (5).



dvojhra - 2. kolo:
Vera Zvonariovová (Rus.) - Cagla Bueyuekakcayová (Tur.) 6:3, 7:6 (5), Timea Bacsinszká (8-Švajč.) - Karin Knappová (Tal.) 7:5, 6:2