Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Tenis

Hingisová s Mirzovou potvrdili koniec spolupráce v debli

Švajčiarsko-indický pár Martina Hingisová (vľavo) a Sania Mirzová pózuje s trofejou po víťazstve 7:6, 6:3 vo finále ženskej štvorhry proti českému páru Andrea Hlaváčková, Lucie Hradecká na grandslamovom turnaji Australian Open 28. januára 2016 v Melbourne. Foto: TASR/AP

Po zisku troch grandslamových titulov a 11 titulov na okruhu WTA sa vzájomne dohodli, že vo zvyšnom priebehu sezóny sú obe otvorené spolupráci s inými hráčkami.

Berlín 11. augusta (TASR) - Po necelých osemnástich mesiacoch sa skončilo tenisové partnerstvo Švajčiarky Martiny Hingisovej a Indky Sanie Mirzovej. Pár dokázal vyhrať vo štvorhre 41 zápasov v rade, ich famózna séria sa skončila vo februári v Dauhe.

"Po zisku troch grandslamových titulov a 11 titulov na okruhu WTA sme sa vzájomne dohodli, že vo zvyšnom priebehu sezóny sme obe otvorené spolupráci s inými hráčkami. Bolo to absolútne profesionálne rozhodnutie postavené na nedávnych výsledkoch," uviedli obe tenistky v spoločnom stanovisku, ktoré sprostredkovala agentúra DPA.

Švajčiarska tenisová legenda získala s Mirzovou v minulom roku až deväť titulov vo štvorhre. Novou partnerkou Mirzovej je Češka Barbora Strýcová, Hingisová sa rozhodla hrať štvorhru s Američankou Coco Vandeweghovou.