Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Tenis

Šanca, že sa Kučová v Riu predstaví vo štvorhre, ešte žije

Slovenská tenistka Kristína Kučová sa teší po výhre proti Britke Johanne Kontovej vo štvrťfinále ženskej dvojhry na tenisovom turnaji WTA v Montreale 29. júla 2016. Kučová vyhrala 6:4 a 6:3 a postúpila do semifinále. Foto: TASR/AP

Predstaviť by sa mala po boku Anny Karolíny Schmiedlovej. Momentálne je však slovenský pár druhý pod čiarou.



Bratislava 2. augusta (TASR) - Štart slovenskej tenistky Kristíny Kučovej vo dvojhre na olympijskom turnaji v Riu de Janeiro je málo pravdepodobný. Šanca, že sa predstaví vo štvorhre po boku Anny Karolíny Schmiedlovej, ešte žije. Vyplýva to z odpovede, ktorú dostal Slovenský tenisový zväz od Medzinárodnej tenisovej federácie ITF.



Ako informovala oficiálna stránka STZ, v termíne uzávierky 6. júna 2016 bola Kučová vo svetovom rebríčku WTA 118., aktuálne je pozícia zabezpečujúca štart v Riu 86. miesto. Vo štvorhre semifinalistka minulotýždňového turnaja v kanadskom Montreale ešte živí olympijskú nádej do utorňajšej polnoci, keď sú možné posledné odhlášky. Momentálne je slovenský pár druhý pod čiarou.

Vedenie STZ požiadalo o olympijskú miestenku pre Kučovú po tom, ako sa Dominika Cibulková pre zranenie päty definitívne zriekla účasti v Riu. Aktuálne jedenásta hráčka svetového rebríčka počas víkendu absolvovala vyšetrenie magnetickou rezonanciou, po ktorom padol konečný verdikt, že do Brazílie nepocestuje. Nechce totiž riskovať zhoršenie zdravotného stavu.