Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Tenis

M. Mečíř dúfa, že sa Kližan po návrate z Kolumbie stihne aklimatizovať

Na snímke zľava Michal Mertiňák, Lukáš Lacko, nehrajúci kapitán Miloš Mečíř, Andrej Martin a Norbert Gombos počas tlačovej konferencie slovenského daviscupového tímu pred zápasom 2. kola 1. skupiny euro-africkej zóny Davisovho pohára proti Rakúsku v Bratislave Foto: FOTO TASR/Martin Baumann

Úvodné piatkové dvojhry sa začnú o 14.00 rovnako ako sobotňajšia štvorhra, záverečné nedeľňajšie single odštartujú o 13.00.

Bratislava 31. marca (TASR) - Po Michalovi Mertiňákovi sa do prípravy slovenského daviscupového tímu na zápas 2. kola 1. skupiny euro-africkej zóny proti Rakúsku v bratislavskom NTC zapojili už aj Lukáš Lacko s Andrejom Martinom. Martin Kližan, ktorý v nedeľu neuspel vo finále dvojhry na antukovom challengeri v kolumbijskej Barranquille, by mal prísť v utorok.

"Maťo sa snaží čo najrýchlejšie dopraviť na Slovensko. K tímu by sa mal pripojiť v utorok. Dúfam, že sa po návrate z Kolumbie stihne aklimatizovať. Uvidíme, ako sa vyrovná s časovým posunom a zmenou povrchu, mám v tomto smere dosť veľké obavy. Ak sa nebude cítiť fit, možno nastúpi až v nedeľu, v hre sú rôzne varianty. Ostatní hráči už trénujú, v uplynulých týždňoch hrali na hardoch, takže sa nemuseli preorientovať na iný povrch," povedal Mečíř na pondelňajšej tlačovej konferencii slovenského tímu.



Lacko pred dvomi rokmi na turnaji vo Viedni prehral s Domínicom Thiemom, ktorý bude v Aegon aréne rakúskou jednotkou. S Andreasom Haiderom Maurerom i Geraldom Melzerom má priaznivú bilanciu. "Na zápas s Thiemom vo Viedni si matne spomínam. Necítil som sa na dvorci zle, no nevedel som ho zlomiť a využiť brejkbaly. V koncovkách setoch bol šťastnejší. V Miami hral veľmi dobrý tenis, uvidíme, v akej forme sa predstaví v Bratislave," povedal zverenec trénera Ladislava Simona, ktorý na Floride postúpil z kvalifikácie do 3. kola hlavnej súťaži, kde podľahol Talianovi Fabiovi Fogninimu.



Martin mal v uplynulých dňoch problémy s krčnou chrbticou, tie sú však už minulosťou. "Pocitovo to ešte nie je na 100 percent, no dôležité je, že zranenie ma nelimituje. Ak mi dá kapitán šancu, som pripravený nastúpiť,". Rakúšania budú mať v Bratislave k dispozícii tretieho najlepšieho deblistu sveta Alexandra Peyu. "Je to momentálne jeden z najlepších hráčov vo štvorhre na okruhu ATP. Dokáže hrať na forhendovej i bekhendovej strane. Ďalších troch hráčov príliš nepoznám, takže neviem odhadnúť, kto nastúpi v debli po jeho boku," povedal Mertiňák, ktorý je najskúsenejším zo slovenského kvarteta.



Úvodné piatkové dvojhry sa začnú o 14.00 rovnako ako sobotňajšia štvorhra, záverečné nedeľňajšie single odštartujú o 13.00. Hrá sa s loptičkami značky Dunlop Fort All Court. Hlavným rozhodcom bude Francúz Remy Azevar, v úlohe empajrových arbitrov sa predstavia Srbka Marijana Veljovičová a Slovák Michal Varmus. Zverenci kapitána Miloslava Mečířa na prelome januára a februára zdolali v 1. kole 1. skupiny euró-africkej zóny v AEGON aréne Lotyšsko 5:0, Rakúšania mali ako nasadený tím voľný žreb. Víťaz bratislavského duelu sa prebojuje do septembrovej baráze o účasť vo svetovej skupine.