Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Tenis

Kučová nebude štartovať v Riu ani vo štvorhre

Slovenská tenistka Kristína Kučová Foto: TASR/AP

Slovensko tak budú na blížiacich sa OH reprezentovať vo dvojhre Andrej Martin s Anno Karolínou Schmiedlovou a vo štvorhre dvojica Martin, Igor Zelenay.

Bratislava 2. augusta (TASR) - Slovenská tenistka Kristína Kučová nebude štartovať na OH 2016 v Riu de Janeiro. Slovenský tenisový zväz žiadal Medzinárodnu tenisovú federáciu, aby Kučovej udelila miestenku do štvorhry po boku Anny Karolíny Schmiedlovej, no odpoveď ITF bola negatívna. Informovala o tom oficiálna stránka STZ.

Šanca na Kučovej štart vo dvojhre bola už po utorňajšom komuniké ITF minimálna, nádej žila iba v debli, keďže Slovenky boli druhé pod čiarou. Uzávierka bola v noci z utorka na stredu. Znamená to, že v Riu budú Slovensko reprezentovať vo dvojhre Andrej Martin a Schmiedlová a vo štvorhre dvojica Martin, Igor Zelenay.

Generálneho sekretára STZ Igora Mošku mrzí, že v Riu sa predstavia iba traja slovenskí tenisti. "Je to veľká škoda, že Kristína Kučová nebude môcť štartovať v Riu. S Kajou boli v debli druhé pod čiarou, ušlo im to veľmi tesne. Kika sa veľmi tešila, že bude môcť reprezentovať Slovensko na olympiáde, bola entuziastická. Hovorila, že by to bola pre ňu veľká česť. Jej želanie sa žiaľ nenaplnilo, no ak bude pokračovať v podobných výkonoch ako na turnaji v Montreale, má šancu kvalifikovať sa na OH 2020 v Tokiu. Andrej Martin s Igorom Zeleney sa v uplynulom období ukazovali v dobrej forme a mohli by dosiahnuť nejaký pekný výsledok. Veľmi by som si želal, aby sa v Riu chytila Kaja Schmiedlová. Olympijský turnaj by mohol byť pre ňu zlomovým momentom v tejto sezóne, ktorá jej zatiaľ nevychádza podľa predstáv. Verím, že všetci traja prekvapia fanúšikov i tenisovú verejnosť," povedal pre TASR Moška.

Kučovú mala v Riu nahradiť slovenskú jednotku Dominiku Cibulkovú, ktorá sa pre zranenie päty zriekla účasti v Riu. Aktuálne jedenásta hráčka svetového rebríčka počas víkendu absolvovala vyšetrenie magnetickou rezonanciou, po ktorom padol konečný verdikt, že do Brazílie nepocestuje. Nechce totiž riskovať zhoršenie zdravotného stavu.