Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Tenis

Petkovicovej životný úspech, v semifinále nastúpi proti Halepovej

Nemecká tenistka Andrea Petkovicová bozkáva raketu po víťazstve nad Taliankou Sarou Erraniovou Foto: TASR/AP

Nemecká tenistka Andrea Petkovicová zdolala vo štvrťfinále Roland Garros nasadenú Talianku Saru Erraniovú dvakrát 6:2.

Paríž 4. júna (TASR) - V druhom semifinále na grandslamovom turnaji Roland Garros v Paríži nastúpia proti sebe Nemka Andrea Petkovicová a Rumunka Simona Halepová. Petkovicová zdolala vo štvrťfinále desiatu nasadenú Talianku Saru Erraniovú za hodinu a päť minút dvakrát 6:2 a prvý raz sa predstaví medzi najlepšou štvoricou na grandslamovom podujatí. Rovnakým výsledkom sa skončil aj duel Halepovej proti Ruske Svetlane Kuznecovovej, pre ktorú sa cesta na turnaji skončila za 81 minút.

Kuznecovová nestačila na Halepovú

Víťazka Roland Garros z roku 2009 Kuznecovová sa po prehre prvého gemu dostala do herného kŕča. Základ pre víťazstvo v úvodnom sete položila Halepová v šiestom geme, keď zvládla dlhú hru so súperkou a za stavu 4:2 suverénne kráčala za triumfom. V druhom dejstve už dovolila turnajová štvorka Kuznecovovej len veľmi málo a sériou štyroch víťazných hier v rade sa ujala vedenia 4:1. Zápas napokon bez problémov dotiahla do víťazného konca, keď v rozhodujúcich chvíľach zlomila odpor ruskej tenistky a po zisku mečbalu ukončila duel. "Kľúčom k úspechu mojej súperky bol fakt, že Simona vydala zo seba maximum. Môj pohyb na kurte nebol ideálny a údery taktiež neboli dobré," hľadala príčiny prehry Kuznecovová.

Svetlana Kuznecovová reaguje v zápase proti Rumunke Simone Halepovej
Foto: TASR/AP

Erraniová mala úspešný vstup do prvého zápasu, ktorého začiatok oddialil dážď o tri hodiny. V úvodnej hre sa jej podarilo preraziť podanie súperky a po zisku svojho viedla už 2:0. Následne však prebrala opraty zápasu do svojich rúk dvadsiata ôsma hráčka "pavúka" a sériou šiestich víťazných gemov vyhrala za 28 minút prvý set 6:2.



V úvodných troch hrách druhého dejstva prehrali obe hráčky svoje podania. Talianka viedla tentoraz 2:1, no zopakoval sa scenár z prvého setu, v ktorom jej súperka nedovolila dostať sa späť do zápasu. Napriek tomu, že Petkovicová spravila v stretnutí až 19 nevynútených chýb, k obratu v druhom dejstve jej pomohlo 14 víťazných úderov a 92-percentná úspešnosť prvého servisu. Talianka následne ešte dvakrát stratila svoje podanie a v rozhodujúcej ôsmej hre nezvládla záver. Nemka premenila hneď prvý mečbal a prvýkrát v kariére dosiahla postup do semifinále na grandslamovom turnaji.

"Musím povedať, že dnes mi vyšlo takmer všetko, na čo som siahla. Tréner mi naordinoval efektívnu taktiku. Zo začiatku síce nefungovala, ale neskôr som začala hrať lepšie, presnejšie a pomohlo to," cituje agentúra AP slová Petkovicovej.

dvojhra - štvrťfinále: Andrea Petkovicová (28-Nem.) - Sara Erraniová (10-Tal.) 6:2, 6:2, Simona Halepová (4-Rum.) - Svetlana Kuznecovová (27-Rus.) 6:2, 6:2