Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Tenis

Poľka Agnieszka Radwaňská je po dráme prvou finalistkou v Singapure

Poľská tenistka Agnieszka Radwaňská sa teší po víťaznej výmene proti Španielke Garbine Muguruzovej Blancovej v semifinále koncoročného singlového šampionátu MS WTA Tour v Singapure 31. októbra 2015. Foto: TASR/AP

Radwaňská otočila nepriaznivý vývoj duelu a proti unavenejšej Muguruzovej Blancovej mala v závere navrch.

Singapur 31. októbra (TASR) - Poľská tenistka Agnieszka Radwaňská je prvou finalistkou MS WTA Tour v Singapure. V sobotu si v semifinále koncoročného singlového šampionátu poradila so Španielkou Garbine Muguruzovou Blancovou po veľkom boji v troch setoch 6:7 (5), 6:3 a 7:5. V súboji o titul sa stretne s úspešnejšou z druhého semifinále medzi Ruskou Mariou Šarapovovou a Češkou Petrou Kvitovou.

Radwaňská otočila nepriaznivý vývoj duelu a proti unavenejšej Muguruzovej Blancovej mala v závere navrch. Duel trval až 2:41 h. Španielka v tajbrejku získala úvodné dejstvo, ale štart druhého nezachytila a rýchlo prehrávala 0:4. Poľka v rozhodujúcom sete viedla 3:0 i 4:1, ale Muguruzová Blancová ešte zabojovala a vyrovnala na 4:4. V dvanástej hre si ale stratila podanie a Radwaňská si tak na Turnaji majsteriek pri siedmej účasti premiérovo zahrá vo finále.

"Netušila som, či sa po prehratom prvom sete ešte dokážem vzchopiť. Ale bol to skvelý zápas od začiatku do konca, so vzostupmi i pádmi, s dlhými výmenami a nekonečným behaním. Som naozaj šťastná, že som duel dotiahla do víťazného konca," povedala po zápase 26-ročná Radwaňská. "V zajtrajśom finále nemám čo stratiť, takže mi je vlastne jedno, kto proti mne nastúpi. Budem sa snažiť hrať tak dobre ako dnes a užívať si to."

Kvitová sa vo finále predstaví opäť po štyroch rokoch, keď na Turnaji majsteriek získala svoj doteraz jediný titul. Jej semifinále proti Šarapovovej trvalo 111 minút, česká hráčka získala prvý set vďaka sérii troch víťazných hier od stavu 3:3. V druhom najskôr dominovala Šarapovová, ktorá po dvoch brejkoch viedla už 5:1, no tretí set si nevynútila. Kvitová bojovala, dokázala manko zmazať a v tajbrejku už dominovala.

"Ešte som trošku v šoku z toho, že som vo finále. Musím sa z toho spamätať. Bude to krásne, vo finále hrám veľmi rada a urobím všetko pre to, aby som vyhrala," cituje idnes.cz Kvitovej slová. S Radwaňskou sa dosiaľ stretla osemkrát a až v šiestich prípadoch odišla z kurtu ako víťazka. "Bude to ťažký zápas. Ona toho veľa vráti, navyše veľmi nepríjemne pre súperku, že je až ťažké odpáliť loptičku. Budem musieť byť veľmi trpezlivá."

dvojhra - semifinále:
Agnieszka Radwaňská (5-Poľ.) - Garbine Muguruzová Blancová (2-Šp.) 6:7 (5), 6:3, 7:5
Petra Kvitová (4-ČR) - Maria Šarapovová (3-Rus.) 6:3, 7:6 (3)

štvorhra - semifinále:
Martina Hingisová, Sania Mirzová (1-Švajč./Ind.) - Chan Hao-ching, Chan Yung-jan (Taiwan) 6:4,6:2