Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Tenis

Šarapovová absolvovala operáciu ramena a nebude štartovať ani v Miami

Ruská tenistka Maria Šarapovová, archívne foto. Foto: TASR

Pre spomínané zranenie sa Šarapovová odhlásila aj z budúcotýždňového turnaja v Indiana Wells.

Miami 27. februára (TASR) - Ruská tenistka Mária Šarapovová nebude štartovať na marcovom turnaji série Masters v Miami. Dôvodom je operácia pravého ramena, ktorú podstúpila minulý týždeň. Informáciu priniesli organizátori na svojom Twitteri.

"S ľútosťou oznamujeme, že Mária Šarapovová, ktorá sa zotavuje z minulotýždňovej operácie pravého ramena, nebude štartovať na Miami Open 2019. Prajeme jej skoré uzdravenie a tešíme sa na jej účasť v roku 2020," uviedli organizátori v twitterovom príspevku.

"Ako určite viete, problémy s ramenom ma trápia od minulého leta. Počas 10 týždňov po US Open som sa sústredila na posilňovanie ramenného svalu a šliach v okolí lopatky. Hoci mi rameno citeľne zosilnelo, bolesť neustúpila. Po viacerých vyšetreniach som sa napokon rozhodla absolvovať malý zákrok, ktorý si vyžaduje niekoľkotýždňovú rehabilitáciu," priblížila situáciu 31-ročná Ruska.

Pre spomínané zranenie sa Šarapovová odhlásila aj z budúcotýždňového turnaja v Indiana Wells. Bývalú svetovú jednotku trápia zranenia už od roku 2017, keď sa vrátila do turnajového kolotoča po uplynutí 15-mesačného trestu za porušenie dopingových pravidiel.