Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Tenis

Šarapovová prvou finalistkou ženskej dvojhry, na súperku si počká

Maria Šarapovová sa teší z postupu do finále Australian Open po víťazstve nad krajankou Jekaterinou Makarovovou v semifinálovom zápase, 29. januára 2015 v Melbourne. Foto: TASR/AP

Ruská tenistka sa dokázala vyrovnať s náročnými podmienkami a silným vetrom, v Melbourne Parku postúpila do štvrtého singlového finále.

Melbourne 29. januára (TASR - Ruská tenistka Maria Šarapovová sa stala prvou finalistkou ženskej dvojhry na grandslamovom turnaji Australian Open v Melbourne. Šampiónka z roku 2008 si v úvodnom semifinále ako nasadená dvojka poradila so svojou krajankou a desiatkou "pavúka" Jekaterinou Makarovovou za 87 minút hladko v dvoch setoch 6:3, 6:2. V dueli o titul nastúpi v sobotu proti víťazke amerického derby medzi najvyššie nasadenou Serenou Williamsovou a Madison Keysovou.



Šarapovová sa dokázala vyrovnať s náročnými podmienkami a silným vetrom, v Melbourne Parku postúpila do štvrtého singlového finále. "Je to výnimočné. Pred začiatkom turnaja som hovorila, že pôjdem od zápasu k zápasu. V 2. kole proti Alexandre Panovovej som musela čeliť dvom mečbalom, teraz som vo finále, z čoho mám veľkú radosť. Počkám si na moju súperku. Serena bude favoritkou, no Madison predvádza v Melbourne najlepší tenis v kariére," povedala Šarapovová pre akreditované médiá.

Jekaterina Makarovová gratuluje svojej krajanke Marii Šarapovovej k víťazstvu v semifinálovom zápase Australian Open, 29. januára 2015 v Melbourne.
Foto: TASR/AP


Makarovová až do semifinálového duelu nestratila v Melbourne ani set a proti Šarapovovej nastúpila sebavedomo, hoci vo vzájomnej bilancii prehrávala 0:5. V prvom geme sa aj vďaka dvom dvojchybám súperky prepracovala k dvom brejkbalom, bývalá svetová jednotka si však napokon podržala podanie. V ďalšej hre prelomila Makarovovej servis a po potvrdení brejku si vybudovala náskok 3:0. V druhom dejstve Šarapovová ovládla centrálny dvorec v aréne Roda Lavera, keď Makarovovej nefungovalo prvé podanie ani forhend.


ženy - dvojhra - semifinále:

Maria Šarapovová (2-Rus.) - Jekaterina Makarovová (10-Rus.) 6:3, 6:2