Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Tenis

Schmiedlová i Kužmová prehrali v prvom kole Australian Open

Slovenská tenistka Anna Karolína Schmiedlová odvracia úder Rusky Darie Kasatkinovej v zápase 1. kola ženskej dvojhry na grandslamovom turnaji Australian Open v Melbourne 15. januára 2018. Foto: TASR/AP

Schmiedlovej maximom v Melbourne zostáva 2. kolo z rokov 2015 a 2014, aj vlani stroskotala hneď na úvodnej prekážke.

Melbourne 15. januára (TASR) - Slovenské tenistky Anna Karolína Schmiedlová a Viktória Kužmová neuspeli v pozícii kvalifikantiek v 1. kole dvojhry na grandslamovom turnaji Australian Open. Schmiedlová prehrala s nasadenou dvadsaťdvojkou Ruskou Dariou Kasatkinovou 0:6, 3:6. Kužmová podľahla Belgičanke Elke Mertensovej 2:6, 1:6.

Schmiedlovej maximom v Melbourne zostáva 2. kolo z rokov 2015 a 2014, aj vlani stroskotala hneď na úvodnej prekážke. Kasatkinová, ktorá v uplynulých rokoch trénovala v Trnave pod vedením Vladimíra Pláteníka, od úvodných minút duelu so Schmiedlovou na dvorci dominovala. V prvom sete uštedrila Slovenke "kanára" a v druhom jej odskočila na 4:0. Hoci Slovenka ešte znížila na 3:4, Kasatkinová si už koncovku postrážila.

"Kasatkinová zahrala vynikajúco, sústredene. Dostala som sa do hry neskoro. Boli aj dobré výmeny, ale veľmi som jej neublížila. Ešteže som sa nevzdávala, lebo to vyzeralo hrozivo. Teším sa však z víťazstiev v kvalifikácii, boli to kvalitné súperky. Táto prehra ma až tak nepoloží ako predvlani. Som na dobrej ceste,“ uviedla Schmiedlová pre denník Sme.

Pre Kužmovú to bol v pondelok debut v hlavnej súťaži na Australian Open medzi ženami. Grandslamovú premiéru si odkrútila vlani na US Open, kde podľahla Američanke Venus Williamsovej až po trojsetovej bitke. O osude duelu s Mertensovou rozhodli začiatky setov, v oboch si víťazka turnaja WTA v tasmánskom Hobarte vybudovala náskok 3:0.

„Súperka zahrala vynikajúco, nedala mi šancu. Mám ešte na čom pracovať. Odchádzam však spokojná so sériou 3:1 a prvou melbournskou skúsenosťou. Rada by som o rok už hrala priamo v hlavnej súťaži," povedala Kužmová pre Sme.

ženy - dvojhra - 1. kolo:




Daria Kasatkinová (22-Rus.) - Anna Karolína SCHMIEDLOVÁ (SR) 6:0, 6:3,
Elke Mertensová (Bel.) - Viktória KUŽMOVÁ (SR) 6:2, 6:1