Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Tenis

Serena chce dodržať tradíciu, semifinále vždy pretavila v titul

Serena Williamsová Foto: TASR/AP

Predpovede, že v semifinále príde k atraktívnemu súboju s jej staršou sestrou, sa nenaplnili.

Melbourne 28. januára (TASR) - Americká tenistka Serena Williamsová chce na Australian Open dodržať tradíciu. Doposiaľ vždy keď prešla v Melbourne cez štvrťfinále, získala titul, štyri z piatich singlových trofejí pritom vybojovala v nepárnych rokoch (2003, 2005, 2007, 2009).

"V uplynulých sezónach som na Australian Open končila vždy vo štvrťfinále alebo v osemfinále. Teší ma, že sa mi konečne opäť podarilo preniknúť medzi elitné kvarteto, cítim veľkú úľavu," povedala svetová jednotka na pozápasovej tlačovke po hladkom štvrťfinálovom triumfe nad Slovenkou Dominikou Cibulkovou. Predpovede, že v semifinále príde k atraktívnemu súboju s jej staršou sestrou, sa nenaplnili.

Venus totiž prehrala s talentovanou 19-ročnou Madison Keysovou, ktorá od polovice druhého setu hrala so zabandážovaným stehenným svalom. "Neviem, či je to pre mňa výhoda, že v semifinále nehrám s Venus. Fandím jej a často sledujem jej zápasy v hľadisku. Hrať proti nej je vždy veľmi ťažké. Ani proti Madison to však nebude med lízať. Má skvelé podanie a výborný forhend. V poslednom období urobila pod trénerským vedením Lindsay Davenportovej obrovský výkonnostný skok."