Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Tenis

Slovenky na Fed Cup do Holandska bez Cibulkovej

Dominika Cibulková. Foto: TASR/AP

Štvrťfinalistka tenisového Australian Open Dominika Cibulková bude napokon chýbať v kvartete Slovenska na stretnutie 1. kola II. svetovej skupiny Pohára federácie v Holandsku.

Bratislava 30. januára (TASR) - Štvrťfinalistka tenisového Australian Open Dominika Cibulková bude napokon chýbať v kvartete Slovenska na stretnutie 1. kola II. svetovej skupiny Pohára federácie v Holandsku (7.-8. februára na antuke v Apeldoorne). Túto skutočnosť pre oficiálnu stránku Slovenského tenisového zväzu potvrdil kapitán tímu Matej Lipták, ktorý je i osobným trénerom slovenskej jednotky.

"Pod absenciu Dominiky sa podpisuje okrem iného aj zmena povrchu, keďže v Holandsku sa hrá na antuke a ona má aktuálne v pláne turnaje na tvrdých povrchoch," uviedol pre www.stz.sk Lipták. Pri absencii Cibulkovej bude štvrtou členkou tímu slovenská juniorská jednotka Kristína Schmiedlová, ktorá doplní trojicu Magdaléna Rybáriková, Anna Karolína Schmiedlová, Kristína Kučová. Slovenská výprava odlieta do dejiska zápasu v pondelok.