Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Tenis

Slovenky sa predstavia v baráži o svetovú skupinu v Kanade

Na snímke Slovenka Daniela Hantuchová reaguje po prehre v druhom zápase prvého hracieho dňa proti Nemke Angelique Kerberovej vo štvrťfinále svetovej skupiny Pohára federácie Slovensko - Nemecko 8. februára 2014 v Bratislave. Foto: TASR/Martin Baumann

Slovenky počas uplynulého víkendu prehrali v dueli 1. kola svetovej skupiny Pohára federácie s Nemeckom 1:3.

Londýn 12. februára (TASR) - Slovenské tenistky sa predstavia v baráži o účasť o účasť vo svetovej skupine Pohára federácie 19.-20. apríla v Kanade. Rozhodol o tom utorňajší žreb v londýnskej centrále ITF, pri ktorom Slovensko figurovalo medzi nasadenými tímami. Okrem výberu "javorových listov" mohli zverenky kapitána Mateja Liptáka ešte naraziť na Poľsko, Francúzsko a Argentínu.

Slovenky počas uplynulého víkendu prehrali v dueli 1. kola svetovej skupiny Pohára federácie s Nemeckom 1:3. V bratislavskom NTC bolo o triumfe Nemiek rozhodnuté už po úvodnej nedeľňajšej dvojhre, jediný bod pre slovenské farby vybojovali v záverečnej štvorhre Magdaléna Rybáriková s Janou Čepelovou. Kanaďanky zdolali v 1. kole II. svetovej skupiny v Montreale Srbsko 3:2.

Generálneho sekretára Slovenského tenisového zväzu Igora Mošku výsledok londýnskeho žrebu príliš nepotešil. "Je to veľmi ťažký žreb, najhorší, ktorý sme mohli dostať. Cestovať v apríli do Kanady tesne pred tým, ako sa v Európe naplno rozbehne antuková sezóna, je veľmi nepríjemné. Kanaďanky majú vo svojom strede talentovanú semifinalistku Australian Open Eugenie Bouchardovú, ktorá je schopná zdolať kohokoľvek na svete. Náš tím je však vyrovnanejší a verím, že tento náročný zápas zvládne. O povrchu je predčasné hovoriť, no Kanaďanky sú lepšie na harde. V Kanade je teraz tenisový boom, muži postúpili vlani do semifinále Davisovho pohára a ženy majú šancu kvalifikovať sa medzi elitnú svetovú osmičku. Bude tam vládnuť tenisová eufória," povedal pre TASR Moška.

Kanada ťahá vo Fed Cupe šnúru piatich víťazných stretnutí za sebou. Slovenky sa s Kanaďankami stretli jediný raz v roku 1997. Na antuke v Bratislave SR zvíťazili v baráži o II. svetovú skupinu 5:0. Jednotkou Kanaďaniek je 19. hráčka sveta 20-ročná Eugenie Bouchardová, dvojkou Sharon Fichmanová (112.). Ďalšie štyri hráčky Stephanie Duboisová, Gabriela Dabrowska, Heidi El Tabakhová a Alexandra Wozniaková sú momentálne až v tretej svetovej stovke.



žreb baráže o účasť vo svetovej skupine Pohára federácie:

Kanada - SLOVENSKO, Rusko - Argentína, USA - Francúzsko, Španielsko - Poľsko

žreb baráže o účasť v II. svetovej skupiny Pohára federácie:

Rumunsko - Srbsko, Holandsko - Japonsko, Švédsko - Thajsko, Brazília - Švajčiarsko



žreb baráže o účasť vo svetovej skupine Pohára federácie:

Kanada - SLOVENSKO, Rusko - Argentína, USA - Francúzsko, Španielsko - Poľsko