Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Tenis

Tenis: Alcaraz neobháji titul v Buenos Aires, nestačil na Jarryho

Carlos Alcaraz v zápase proti Nicolasovi Jarrymu. Foto: TASR/AP

Dvadsaťosemročný Jarry zdolal Alcaraza po prvýkrát a to na tretí pokus.

Buenos Aires 18. februára (TASR) - Španielsky tenista Carlos Alcaraz titul na turnaji ATP v Buenos Aires neobháji. V semifinále v noci na nedeľu podľahol ako najvyššie nasadený hráč trojke turnaja Nicolasovi Jarrymu z Čile 6:7 (2), 3:6.

Dvadsaťosemročný Jarry zdolal Alcaraza po prvýkrát a to na tretí pokus. "Do tretice všetko dobrého. Carlos je jeden z najlepších hráčov na svete, takže tento triumf pre mňa veľa znamená. Obzvlášť po ťažkých dueloch, ktoré som absolvoval v predchádzajúcich dňoch," tešil sa po stretnutí podľa AFP 21. hráč sveta.

Pre Alcaraza bol turnaj v argentínskej metropole prvý od Australian Open. Na antuke prehral za uplynulých 14 mesiacov iba štvrtý zápas. Absolvoval ich pritom 31. “Gratulujem Nicovi. Prajem mu veľa šťastia vo finále," odmietol prehru hlbšie rozoberať víťaz minuloročného Wimbledonu.

Jarry má šancu získať štvrtý turnajový titul na okruhu ATP. Vo finále bude jeho súperom nenasadený domáci hráč Facundo Diaz, ktorý v argentínskom súboji zdolal Federica Coriu 6:2, 6:3.



dvojhra - semifinále:

Facundo Diaz (Arg.) - Federico Coria (Arg.) 6:2, 6:3,
Nicolas Jarry (Čile-3) - Carlos Alcaraz (Šp.-1) 7:6 (2), 6:3