Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Tenis

Cibulková nastúpi dnes v noci proti Serene Williamsovej po 2.45 SEČ

Foto: TASR/AP

Vlaňajšia finalistka z Melbourne Cibulková má so Serenou Williamsovou negatívnu vzájomnú bilanciu 0:4.

Melbourne 27. januára (TASR) - Slovenská tenistka Dominika Cibulková odštartuje svoj štvrťfinálový duel na grandslamovom turnaji Australian Open v Melbourne proti najvyššie nasadenej svetovej jednotke Američanke Serene Williamsovej v noci na stredu nie skôr ako o 2.45 SEČ. Stretnutie RTVS nevysiela, diváci môžu zaujímavý súboj sledovať na prvom programe stanice Eurosport.

Organizátori jej zápas naplánovali ako druhý v poradí na centrálnom dvorci arény Roda Lavera po skončení stretnutia medzi Venus Williamsovou a Madison Keysovou. Vlaňajšia finalistka z Melbourne Cibulková má so Serenou Williamsovou negatívnu vzájomnú bilanciu 0:4.

„Dominika je fakt kvalitná hráčka. S prihliadnutím na svoj vzrast udiera veľmi razantne a hrá dobre. Má silu, kompaktnosť, je to skvelá tenistka. Musím si zachovať koncentráciu a nesmiem súperku podceniť. Veď v minulosti ma už takmer zdolala. Chcem proti nej vyrukovať pripravená,“ povedala tridsaťtriročná držiteľka 18 singlových grandslamových titulov.

"Musím ísť na kurt s tým, že sa dá zdolať. Brutálne servuje a hrá sa proti nej ťažko, no jej výkony na turnaji neboli zatiaľ presvedčivé. Dúfam, že pri nich zostane. Nesmiem sa jej zľaknúť. Každá hráčka je zdolateľná, aj Serena je len človek," uviedla pred stredajším šlágrom Dominika Cibulková.