Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Tenis

Slováci odleteli na baráž do Austrálie. Zelenay: Budem si to užívať

Na snímke slovenskí daviscupoví reprezentanti vpravo Igor Zelenay a vľavo Andrej Martin Foto: TASR/Martin Baumann

Slováci sa v Austrálii predstavia bez dvoch svojich najlepších hráčov. Po Martinovi Kližanovi sa ospravedlnil aj Lukáš Lacko.

Bratislava 10. septembra (TASR) - Hlavná časť slovenskej daviscupovej výpravy odcestovala v sobotu na obed do Austrálie. V Sydney ich od piatka budúceho týždňa čaká baráž o postup do svetovej skupiny prestížnej súťaže proti domácim tenistom (16.-18. septembra).

S kapitánom Miloslavom Mečířom išli z Bratislavy do Schwechatu z hráčov Andrej Martin a Igor Zelenay, vo Viedni na nich čakal Jozef Kovalík, ktorý v piatok ešte hral v Janove. Norbert Gombos je už priamo v Sydney, informoval oficiálny portál Slovenského tenisového zväzu (STZ). Zvyšok dorazí do dejiska až v nedeľu o desiatej večer miestneho času.

Slováci sa v Austrálii predstavia bez dvoch svojich najlepších hráčov. Po Martinovi Kližanovi sa ospravedlnil aj Lukáš Lacko. "Nepredpokladal som, že sa pôvodná nominácia natoľko zmení. Myslel som si, že pred odletom budeme mať jednu zmenu. Máme dve. Na druhej strane aktuálny tím vybojoval baráž, chlapci ťahajú spolu, dúfam, že dobrá atmosféra bude pokračovať," uviedol kapitán Mečíř pre stz.sk.

Lídrom družstva tak bude Andrej Martin: "Absencia dvoch najlepších je veľká strata, ale táto skutočnosť nás môže stmeliť ako tím, môžeme podať ozajstný tímový výkon, ktorý poteší našich fanúšikov. A môžeme sa postarať vďaka tomu aj o prekvapenie."

Igor Zelenay si chce duel na trávnatom povrchu užiť. "Pre mňa to bude prvé daviscupové stretnutie na tráve. Budem si ho užívať. Viac preferujem trávu ako antuku a po Austrálii idem hrať na betón, takže mi povrch vyhovuje. Berme toto stretnutie realisticky. Súper je silný. Uvidíme ako to dopadne."