Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Tenis

Federer potvrdil triumfom v Stuttgarte návrat na čelo rebríčka ATP

Švajčiarsky tenista Roger Federer pózuje s trofejou po zisku titulu v mužskej dvojhre na turnaji ATP v Stuttgarte 17. júna 2018. Foto: TASR/AP

Najvyššie nasadený hráč zdolal vo finále turnajovú sedmičku Milosa Raonica z Kanady v dvoch setoch.

Stuttgart 17. júna (TASR) - Švajčiarsky tenista Roger Federer vyhral premiérovo v kariére trávnatý turnaj ATP v Stuttgarte. Najvyššie nasadený hráč zdolal vo finále turnajovú sedmičku Milosa Raonica z Kanady v dvoch setoch 6:4 a 7:6 (3). Je to už jeho 98. titul na okruhu v kariére.

Federer sa v pondelok oficiálne dostane na čelo svetového rebríčka pred Rafaela Nadala, čo bolo jasné už po jeho sobotňajšom víťazstve v semifinále nad Austrálčanom Nickom Kyrgiosom. "Vyhrať finále je vždy výborný pocit, tvrdo som o to bojoval. Je skvelé byť opäť lídrom rebríčka," uviedol 36-ročný Federer po finále pre televíziu Sky. Nadal si po triumfe na Roland Garros doprial oddych a predstaví sa až vo Wimbledone.

Federer sa v Stuttgarte vrátil na okruh ATP po 81-dňovej pauze. Nehral od marca, keď si pripísal dve prehry za sebou - s Thanasim Kokkinakisom a Juanom Martinom del Potrom v Miami a v Indian Wells. Potom vynechal celú antukovú sezónu, rovnako ako vlani.


Dvojhra - finále:

Roger Federer (1-Švajč.) - Milos Raonic (7-Kan.) 6:4, 7:6 (3)